podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
13 03.02.2017 07:56:06

Nekdanja zvezdnika ne razumeta odločitve glede Domna Prevca in letalnic

Reuters
Ta konec tedna se bodo smučarski skakalci prvič pomerili na letalnici. Dve posamični tekmi bo gostila prenovljena oberstdorfska letalnica.

Že to bo velika posebnost, saj se bo po prenovi Oberstdorf vpisal med tiste največje. Z velikostjo skakalnice bo primerljiva z Vikersundom, Planico in Kulmom, organizatorji pa predvidevajo polete daljše od 240 metrov. 

GRILC: VIDETI, ALI JE PRI STVARI ALI DIVJA
Druga posebnost tega konca tedna pa bo zagotovo premierni nastop 17-letnega Domna Prevca. Zakaj? Trenerski štab je svojo odločitev sprejel in jo še dopolnil z razlago s treninga slovenske reprezentance za Sportal. "Vedno je treba preveriti, ali je tehnika prava ali ni. Od lani je pri Domnu tehnika boljša in z njo manj tvega. Videli smo, kako je delal na zadnjih treningih na 120-metrski skakalnici. Imeti mora željo." Glede na to, da mladenič vso sezono predstavnikom medijev zagotavlja, da je njegov edini motiv skakati daleč, motivacija za letalnice ne bi smela biti vprašljiva.

Poleg tega v njegovih očeh nikoli ni bilo zaznati pretiranega strahu ali strahospoštovanja. "Videti smo morali, ali je pri stvari ali divja. In tako smo opazovali, ali gre v pravo smer. Ničesar namreč ne smeš prepustiti naključju. Tehnika mora biti ista. Osnove so povsod enake. V skok je treba iti z občutkom. Pri Domnu smo malo spremenili položaj v počepu, kar je obrodilo sadove. Upam le, da bo te nastope prenesel v Oberstdorf in da tam glede na to, da bo prvič na takšni velikanki, ne bo letel preveč na silo. Spet je malce bolje začutil položaj in delal svoje skoke," je sklenil Grilc, ki bo skupaj s strokovnim štabom na prenovljeni letalnici podrobno spremljal vse tri brate Prevc, Anžeta Laniška in Semeniča ter najizkušenejšega člana reprezentance Jerneja Damjana.

ZVEZDNIKA SE NE STRINJATA

Najmlajši od bratov Prevc bo v Oberstdorfu pokazal vsem, česa je trenutno sposoben. Ali bo to dovolj za vrhunski rezultat ob premieri na letalnicah, pa bomo šele videli. Toplo-hladno skakanje iz Willingena pretekli konec tedna bi bilo lahko v Oberstdorfu prej glasnik težav, s čimer se strinjata tudi dva nekdanja zvezdnika, ki sta v teh dneh spregovorila za nemške in avstrijske medije. Sven Hannawald trenutno deluje kot strokovni komentator nemške izpostave Eurosporta, niti približno pa ni navdušen nad idejo, da se 17-letnika spusti na prenovljeno letalnico v Oberstdorfu. "Pozorno sem si ogledal njegove skoke v Willingenu. Pri skoku za trening nisem vedel, kam je sploh hotel skočiti. Tudi zaradi takšnih poskusov, ki jih pri njem v zadnjem obdobju ni bilo malo, nisem prepričan glede njegovega debija v Oberstdorfu," pravi 42-letnik, ki je spisal zelo uspešno kariero s številnimi vzponi, a hkrati tudi z ogromno padci. Na poletih je bil skoraj vedno v vrhu, o čemer pričata tudi dva naslova svetovnega prvaka. Še en prvak na letalnicah je pristavil podobno mnenje.

Sven-Hannawald

Andreas Goldberger je prav tako kot njegov nemški kolega strokovni komentator. Severni sosed deluje pri ORF-u in seveda podrobno spremlja vse najboljše skakalce na svetu. Tretji med njimi ga ni prepričal. »Domen ima izjemno ekstremen slog. Toda v Willingenu se je zgolj vrgel naprej med smuči. S prikazanim na tekmi se ni priporočil za polete.« Vsi so hitro pograbili njegove spremenljive skoke v Willingenu, slovenski tabor pa govori drugače. Kako pa bo vse skupaj videti v praksi, bomo videli že po skokih za trening in na kvalifikacijah, ki se začnejo danes ob 18. uri.

Članki iz rubrike