nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

su
su
1 11.02.2017 10:21:25

Kakšen začetek dneva! Peter Prevc zmagal v Sapporu!

Peter Prevc se vrača na pota stare slave.
Reuters
Končno, bi lahko rekli! Peter Prevc je nazaj, o tem ni več nobenega dvoma. Slovenski superšampion je zmagal na skakalnici v Sapporu, prvo mesto si je razdelil s Poljakom Kotom.

Če trener slovenskih smučarskih skakalcev Goran Janus z ekipnim uspehom njegovih varovancev ne more biti najbolj zadovoljen, saj se Domen Prevc, Cene Prevc, Jurij Tepeš in Jernej Damjan sploh niso uvrstili v finalno serijo, Domen je bil celo povsem zadnji, je lahko presrečen s predstavo Petra Prevca.

Aktualni lastnik velikega kristalnega globusa je v Sapporu skakal odlično že v kvalifikacijah, kjer je pometel s konkurenco, fantastično formo pa je prenesel tudi na današnjo tekmo. V prvi seriji je bil s 143 metri daleč najdaljši med konkurenco, toda ker ob ekstremni daljavi ni naredil telemarka, je bil po prvi seriji na 3. mestu. 



A najstarejši med brati Prevc je za prvim mestom zaostajal za vsega 3,8 točke, tako da je imel seveda še vse možnosti, da v drugi seriji svoj zaostanek nadoknadi in se po dolgem času veseli zmage. In svojo priložnost je Peter fantastično izkoristil. S skokom 134 metrov v drugi seriji se je najprej zavihtel na vrh, do konca pa ga ni uspel prehiteti več nihče. Poljak Maciej Kot, ki je vodil po prvi seriji, se je z dosežkom Petra povsem izenačil, tako da sta si Slovenec in Poljak zmago razdelila. 

Anže Lanišek je končal kot 24., Anže Semenič kot 26.

Značke: peter-prevc, sapporo

Članki iz rubrike