komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

zu
zu
0 12.02.2017 14:04:38

Ilki Štuhec čustva privrela na dan: Z mamo se nisva veliko pogovarjali, saj sva jokali ...

Reuters
Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu osvojila zlato medaljo.

Ilka Štuhec je na prestolu svetovne mprvakinje v smuku nasledila Tino Maze. Simpatična Mariborčanka čustev ni mogla skriti, po največjem uspehu v njeni smučarski karieri pa je bila vidno šokirana.

"Trenutno je vse zelo čustveno in vse prihaja za mano. Doslej se z mamo in trenerko nisva veliko pogovarjali, saj sva jokali od sreče," je po nastopu povedala Štuhčeva, ki je prvi večji uspeh v karieri dosegla pred desetimi leti kot mladinska svetovna prvakinja v slalomu, in nadaljevala: "Čutila sem pritisk pred startom, bila bolj nervozna kot sicer, a vseeno sem se skoncentrirala in dobro opravila s tekmo. "

Po začetku same tekme in prvih zavojih je šlo lažje. "Že na prvem skoku sem čutila, da imam neverjetno hitre smuči in takrat sem si rekla, da moram le še normalno odpeljati tekmo," je še povedala slovenska junakinja zime 2016/17, ki bo morala na podelitev odličij počakati do 18.30.

VSAKA TEKMA JE NEKAJ POSEBNEGA
"Vsaka tekma je sama za sebe pomembna. Velike tekme so še nekaj posebnega in ne glede na to, da sem bila danes malo bolj nervozna, sem v tistih zadnjih minutah pred nastopom bila spet prava in pripravljena, da pokažem to, kar najbolje znam," je dejala Štuhčeva, potem ko so v njeno čast zaigrali slovensko državno himno. 

Na vprašanje, če bi si kaj očitala, če ne bi zmagala, je odgovorila: "Ne razmišljam o tem, ker sem zmagala."

Čeprav je bila danes najhitrejša in je bila njena vožnja šampionke, njen nastop pa nastop nove svetovne prvakinje, pa sama s svojo vožnjo ni bila najbolj zadovoljna: "Vožnja ni bila ravno idealna, bilo je še nekaj napak, nekaj malo slabših delov, na koncu pa je bil rezultat dovolj dober." 

Štuhčeva je z enim pogledom že usmerjena v zimske olimpijske igre, ki bodo čez eno leto v Južni Koreji: "Olimp pride drugo leto. To še 'glih' ni. Je pa ravno tako nekaj posebnega, ni pa še čisto za mano vse skupaj prišlo pravzaprav." 

Na vprašanje, kdo je še zaslužen za zmago, pa je odgovorila: "Definitivno mama, da sem takšna, kot sem." Štuhčeva, njena mama Darja Črnko, trener Grega Koštomaj in kineziloginja Anja Šešum tvorijo zmagovalno ekipo.

Štuhčeva še ostaja na prvenstvu in bo nastopila tako na veleslalomski kot slalomski tekmi.

Članki iz rubrike