Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 14.02.2017 14:35:48

Sijajni obeti za slovenske skoke: na olimpijskem festivalu mladine vzeli celoten komplet odličij!

Timi Zajc
OKS
Drugi dan olimpijskega festivala evropske mladine v Erzurumu je Slovenija znova bogatejša za nekaj odličij, najbolj so se mladi reprezentanti izkazali v smučarskih skokih.

Timi Zajc je v konkurenci fantov na srednji skakalnici zmagal, Nika Križnar je bila med dekleti druga, Katra Komar pa tretja.

Potem ko so prvi dan tekmovanja športnikov in športnic med 15. in 18. letom v zimsko-športnem središču Erzurumu Slovenci osvojili dve odličji, so šli danes še korak dlje in si okrog vratu nadeli tri medalje.

Na najvišjo stopničko je stopil smučarski skakalec Timi Zajc, ki je bil najdaljši že v prvi seriji, nato pa premočno slavil tudi skupno zmago. Za njim sta se razvrstila francoska tekmovalca, od ostalih Slovencev pa so bili Tomi Jovan peti, Lovro Vodušek šesti, Bernard Dobre pa deveti.

"Prvi skok je bil dober, ta drugi malo slabši, sem vesel, ker sem zmagal za precej točk, zdaj pa nadaljujem na ekipni tekmi. Nekaj konkurentov sem poznal, a že pred odhodom smo vedeli, da so nekateri odpovedali udeležbo. Vzdušje je odlično, zdaj me čaka poleg ekipne tekme še mešana tekma," je po zmagi dejal Zajc.

Slovenske skakalke so dobro izkoristile nekoliko okrnjeno konkurenco, nastopilo je le 14 tekmovalk in po uspešni prvi seriji, ko je Križnarjeva vodila, nato v drugi osvojile drugo, tretje in četrto mesto. Zmagala je Francozinja Romane Dieu pred Niko Križnar, Katro Komar in Jernejo Brecl, Kaja Urbanija Čož je bila deseta.

Smučarska tekačica Anja Mandeljc, ki je v ponedeljek zmagala na 5 km klasično, je bila danes na 7,5 km v prosti tehniki četrta, zmagala je Rusinja Kristina Kuskova. Maja Kerštajn je bila 21., Neža Žerjav 25., Špelca Zorjan pa 36. Pri fantih, ti so tekli na 10 km, je bil najboljši Rus Andrej Nekrasov, Vili Črv je bil 14., Blaž Perša 22., Miha Jan pa 42.

Alpski smučarji z izjemo Žaka Žirovnika danes niso blesteli, saj so Nejc Naraločnik, Tadej Paščinski in Jakob Fonda odtopili v prvi vožnji veleslaloma, Žirovnik je končal na četrtem mestu.

Nekoliko slabše je šlo biatloncem, na 7,5 km je zmagal Čeh Vitezslav Hornig, Alex Cisar je bil 18., Blaž Debeljak 25., Žiga Igličar 29., Jure Zidar pa ni nastopil. Pri dekletih je na 6 km zmagala Francozinja Camille Bened, Tais Vozelj je bila deseta, Nika Vindišar pa 21.

Z današnjim dnem so tako slovenski mladi športniki izboljšali dosežke s prejšnjega zimskega Ofema v Voralrbergu, kjer so osvojili dve kolajni, zdaj jih imajo že pet, do konca pa so še trije tekmovalni dnevi. Doslej so Slovenci največ zimskih kolajn, deset, osvojili na Ofemu 2013 v Brašovu.

Značke: ofem, timi-zajc, skoki

Članki iz rubrike