franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 15.02.2017 19:45:50

Kazahstanski biatlonci oproščeni suma dopinga

Profimedia
Skupina kazahstanskih biatloncev, ki jih je avstrijska policija pridržala po hišni preiskavi zaradi suma zlorabe nedovoljenih poživil na SP v Hochfilznu, je oproščena dopinga, je sporočila generalna sekretarka Mednarodne biatlonske zveze Nicole Resch.

"Vsi testi so negativni, IBU ne vidi nobenega razloga, da začne disciplinski postopek. Policijska preiskava pa še traja in lahko traja več tednov ali mesecev, zato si dopuščamo pravico, da postopek proti njim začnemo po koncu preiskave. Športniki, ki so trenutno na SP, so čisti," je dejala Reschova.


Avstrijska policija je 8. februarja v taboru kazahstanske reprezentance v Hochfilznu opravila hišno preiskavo zaradi suma zlorabe nedovoljenih poživil. Policija je pri tem zasegla številne medicinske proizvode, zdravila, pa tudi tehnično opremo kazahstanskih reprezentantov.

Policija se je odločila za racijo potem, ko je že januarja dobila posnetke o tem, da so potniki v kombijih na eni od črpalk v Avstriji v smeti vrgli večji karton. Kasneje se je izkazalo, da je bila v kartonu večja količina zdravstvenih pripomočkov, injekcij, ampul, steklenic za infuzijo in drugega materiala. Ob tem je policija v smeteh našla tudi akreditacije z biatlonskega tekmovanja.

Značke: kazahstan, biatlon

Članki iz rubrike