favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

zu
zu
0 19.02.2017 11:36:12

Hirscher vodi po prvem polčasu, Hadalin 22., Kranjec 36.

Marcel Hirscher
Reuters
Avstrijec Marcel Hirscher je najhitreje opravil s 1. vožnjo slaloma na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu. Za najboljši slovenski dosežek na prvi progi je poskrbel Štefan Hadalin, ki se je s startno številko 40 zavihtel na 22. mesto, za vodilnim pa je zaostal le 1,50 sekunde.

Po prvi vožnji je kar trojno avstrijsko vodstvo. Marco Schwarz je za rojakom zaostal le 0,43 sekunde, Michael Matt se je na progi zadržal le pet stotink sekunde dlje od rojaka.

Na četrtem mestu je Britanec Dave Ryding (+0,53), peti je Šved Mattias Hargin (+0,57), šesti čas je vpisal Norvežan Henrik Kristoffersen (+0,65), ob Hirscherju najboljši slalomist v tej sezoni, sedmi je Avstrijec Manuel Feller (+0,67), osmi Rus Aleksander Horošilov (+0,68), deveti domačin Ramon Zenhäusern (+0,69). Deseterico zaključuje Nemec Felix Neureuther (+0,76).

Razlike so majhne, kar trinajst uvrščenih po Hirscherju je vpisalo zaostanek manjši od ene sekunde.


Slovenska četverica je imela startne številke od 40 do 50. Zelo dobro se je na prvi progi odrezal trenutno najboljši slovenski slalomist Hadalin, ki si je z odločno slalomsko vožnjo priboril mesto v prvi trideseterici najhitrejših.

V finalu, z začetkom ob 13. uri, bo nastopil še en Slovenec Žan Kranjec, startal je kot 48. po vrsti, z zaostankom 2,55 sekunde pa je vpisal 36. čas, kar pomeni, da bo v finalu nastopil po prvi trideseterici najhitrejših na prvi progi.

Jakob Špik, ki si je nastop priboril s prvim mestom na sobotnih kvalifikacijah, in Žan Grošelj sta bila med tistimi, ki 1. vožnje nista končala in sta odstopila.

Nastopil je tudi hrvaški šampion Ivica Kostelić, ki je v St. Moritzu vzel krono slalomskega svetovnega prvaka na prvenstvu pred 14 leti. Kostelić je za St. Moritz odmrznil status tekmovalnega upokojenca ter se je na tekmo uvrstil skozi kvalifikacije. S startno številko 54 je na prvi progi vpisal 46. čas (+3,50).

Značke: slalom, hadalin, hirscher

Članki iz rubrike