sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Predsednik vlade Dr Odkrito.si

Kaj se je v resnici dogajalo na Kruziću?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
1 21.02.2017 08:33:15

Peter Prevc: Če me 'šimfajo', se umaknem

Tit Košir
Peter Prevc in velika uganka letošnje sezone. Daleč najboljši posameznik pretekle zime je letos le nekajkrat potrkal na vrata podobnih, vrhunskih izidov in se celotno letošnje tekmovalno obdobje muči s konstantnostjo, ki ga je lani pomagala dvigniti do vseh mogočih rekordov. Pred odhodom na Finsko na svetovno nordijsko prvenstvo si je za vaš in naš časopis vzel čas in v intervjuju razkril dogajanje med pripravami, kaj ga je zmotilo ter kaj ga bi zadovoljilo v Lahtiju.

Najprej morava pogledati na začetek sezone. Zakaj je bilo konec novembra v Kuusamu videti, da ste bili podobno dominantni kot lansko sezono, v kateri ste osvojili vse mogoče lovorike, potem pa kar naenkrat ni šlo?
Oh, če bi to vedeli (smeh) … Res ne vem, saj tudi v Kuusamu čisto prvi dan na skokih za trening ni šlo vse tako, kot smo si zamislili. Za obe tekmi sem se nekako le lahko sestavil, potem pa kar naenkrat ni več šlo. Glava je bila izgubljena, občutki so se prav tako izgubili. Ne vem točno, kaj se v takih trenutkih dogaja v podzavesti. Če bi vedeli, bi se morda nato sezona sestavila ali izšla bolje. Kosi sestavljanke bi bili na pravem mestu. Ne vem … Glede na to, da se mozaik skozi leta dolgo sestavlja, se je potem v telesu vse ravnovesje hitro porušilo. Občutki se podrejo, glava in telo nista več tako povezana, in če ne sodelujeta, je pri skokih pač tako, da potegneš ročno zavoro.

Je morda imel s to ročno zavoro kaj opraviti tudi padec na prvi tekmi? Čeprav niste preveč govorili o tem padcu, je Goran Janus dejal, da ste imeli večje težave.
Kaj pa vem, zelo težko bi rekel, da sem imel s tistim padcem velike težave ali jih imel še potem. Tekme je bilo konec, odšli smo na novinarsko konferenco, jo opravili tako, kot je treba, nakar smo prišli v hotel in tam napravili še drenažo (odločno udarja po mizi ob vsakem poudarku). Naslednji dan pa je bila tako ali tako spet na sporedu tekma. Veliko časa za regeneracijo resda ni bilo, kakšne posledice je pustil padec, pa ne vem. Močno dvomim, da je kadarkoli kak padec pustil pri meni zares velike ali hujše posledice. Tako ob samem padcu kot po njem in v nadaljevanju. (dolg premor) To sem že zdavnaj pustil za sabo, na vse sem pozabil, prav veliko pa o tem niti nisem razmišljal oziroma nisem razglabljal, da bi bil to glavni razlog, da se je sezona izšla, tako kot se pač je. Glejte, tako kot se je lani vse skupaj postavilo na pravo mesto, tako je letos od začetka vse začelo razpadati.



Morda je razpadlo kaj drugega, če se denimo vrneva v poletje. Je bilo takrat kaj narobe med pripravami? Bi kaj spremenili, če bi imeli možnosti?
Ne, v preteklost se tako ne moreš vračati, lahko se samo kaj naučiš za sedanjost in prihodnost …

CELOTEN INTERVJU S PETROM PREVCEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANIIZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike