900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

SZS
SZS
3 23.02.2017 18:36:23

Peter zelo obetavno, Domen zelo zaskrbljujoče, postava za jutri presenetljiva

Profimedia
Peter Prevc na treningu do tretje daljave dneva.

Potem, ko je včeraj veter odpihnil prvi uradni trening smučarjev skakalcev na SP v Lahtiju, je bila slika dan kasneje povsem drugačna in 81 skakalcev je lahko preizkusilo srednjo napravo.

Na delu je bila tudi peterica slovenskih orlov. Kot prvi je na vrsto prišel Cene Prevc, ki je stopnjeval svoje nastope. Po dveh skokih, dolgih 86.5 metrov (35. in 48. ocena), je v tretji seriji s 93.5 metri (26. ocena) prvič preskočil tudi devetdesetico. Podobno je predstave stopnjeval tudi Anže Lanišek, ki je najprej skočil 83.5 metrov (49. ocena), nato 88 metrov (38. ocena) in v tretji seriji 89.5 metrov (34. ocena). Jernej Damjan je najdaljši skok prikazal v drugi seriji z 90 metri (30. ocena). V prvi je pristal pri 86.5 metrih (36. ocena) in v tretji pri 89 metrih (38. ocena).

Najboljše skoke od naše peterice je ob uvodnem stiku s srednjo napravo v Lahtiju prikazal Peter Prevc. Po 87 metrih (27. ocena) v prvi seriji je v drugo že pristal pri 94.5 metrih (5. ocena), v tretji pa kar pri 97.5 metrih (5. ocena), kar je bila tretja daljava dneva. Domen Prevc je najprej pristal pri 82 metrih (56. ocena), nato pri 82.5 metrih (64. ocena) in za konec še pri 83 metrih (57. ocena).

Skok dneva je v tretji seriji z 98.5 metri uspel Markusu Eisenbichlerju, pol metra je bil krajši njegov rojak Stephan Leyhe, nato pa je že sledila daljava Petra. Enako daleč je skočil tudi Čeh Roman Koudelka.

LANIŠEK IZPADEL IZ POSTAVE

Po današnjem uradnem treningu na srednji skakalnici na svetovnem prvenstvu v Lahtiju je slovenski trener Goran Janus določil četverico, ki bo v petek nastopila v kvalifikacijah za sobotno posamično tekmo.

Domen Prevc ima nastop na prvi tekmi svetovnega prvenstva že zagotovljen, trenerji pa so danes po edinem uradnem treningu na srednji skakalnici že morali določiti ekipe za kvalifikacije pred tekmo.

Slovenija ima pravico nastopa s štirimi skakalci. Po treh serijah za trening so se v slovenskem strokovnem štabu odločili, da se bodo Domnu Prevcu, ki ima kot član elitne deseterice v svetovnem pokalu nastop na tekmi zagotovljen neposredno, pridružili še Peter Prevc, Jernej Damjan in Cene Prevc.

Iz postave za tekmo je tako izpadel Anže Lanišek.

Kvalifikacije se bodo začele v petek ob 13.30.

Članki iz rubrike