reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Saša Broz in hči Sara Zidarić Njena.si

Pravnukinja Josipa Broza Tita spremenila priimek

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc
5 25.02.2017 08:56:57

Prvič po tragični nesreči: Iz kome sem se zbudil na letalu za Ameriko, povzročitelju sporočam ...

Tit Košir
"Že tako te vse gane. Ko te psiholog vpraša, ali gojiš zamero do povzročitelja in ali si razočaran, mu samo lahko rečeš, 'hvala bogu, da se lahko tu pogovarjam s tabo, poglej, kje sem bil.'"

To so bile prve misli pred skoraj tremi meseci ponesrečenega smučarskega skakalca Ernesta Prišliča.

Dolgo je bil v umetni komi zaradi poškodb po grozljivi nesreči med ogrevanjem v Planici, ko ga je povozil pogodbeni delavec nordijskega centra. Zdaj je 23-letnik že dovolj pri močeh, da si je v Rehabilitacijskem
centru Soča vzel čas za daljši pogovor, v katerem ni bilo ovir, ovinkarjenja in obžalovanj. Srečen je, da je tu, da obstaja ter da je še vedno močan in željan skokov.

Naj ponovimo, da sta med tekom Ernest in Anže Semenič, ki je bil z njim, naletela na malomarnega voznika, ki je zamujal v službo. V časovni stiski pa ni očistil vetrobranskega stekla, kar je seveda posledično vodilo do hude nesreče. Sledil je pok, nato vsesplošna panika, 23-letnega Ernesta pa so morali s helikopterjem pripeljati v klinični center, kjer so ga zaradi hudih poškodb glave morali dati v umetno komo. Pa se je kaj pozanimal o nesreči, ko je bil dovolj pri močeh?



"Nič nisem raziskoval in zasledil. Piše, da sva tekla po tistem intervencijskem pasu, več pa ne. Kar mi je razložil Anže, vem." Takšen travmatičen dogodek seveda pusti posledice, predvsem psihične, a spremeni tudi navade. "Mislim, da drastično drugače ne bom ravnal, le bolj bom opazoval okolico, ko bom tekel (smeh). Da bom vedel, kaj se dogaja na cesti."

Dolgo časa je bil v komi. "Po toliko zdravilih, tabletah sem imel vse mogoče sanje. Nisem vedel, da sem v kliničnem centru, sploh nisem vedel, kaj se je zgodilo, ker se nesreče ne spomnim. Kot bi se zbudil zjutraj. Vem samo, da sem mislil, da sem v Ameriki, da sem bil na letalu, ki je ravnokar pristalo. Menil sem, da smo še vedno v njem (smeh). Potem so mi razložili, da nisem. Potreboval sem kar nekaj časa, da sem dojel."


CELOTEN POGOVOR Z ERNESTOM PRIŠLIČEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANIIZDAJI EKIPE SN, KI JO LAHKO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike