Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
2 26.02.2017 11:15:13

Ne zgolj zmaga, Ilki Štuhec se po prvi polovici kombinacije nasmiha še nekaj precej večjega!

Reuters
Slovenka Ilka Štuhec po prvi polovici zadnje kombinacije za svetovni pokal v švicarski Crans Montani zaseda drugo mesto.

V Švici so alpske smučarke opravile s prvo polovico zadnje kombinacije za letošnji svetovni pokal. Za veselje slovenskih ljubiteljev alpskega smučanja je poskrbela Ilka Štuhec, ki po superveleslalomu zaseda drugo mesto. Za vodilno Italijanko Soffio Goggio zaostaja za 36 stotink sekunde, pred tretjeuvrščeno Kanadčanko Marie-Michele Gagnon pa ima prednost 22 stotink.

Še bolj razveseljuje dejstvo, da ima Slovenka pred osmo Federico Brignone sekundo in 29 stotink prednosti. Italijanska smučarka je v superveleslalomu naredila večjo napako, a se čudežno obdržala na nogah, kar pomeni, da bo morala v slalomu tvegati popolnoma vse, če bo na koncu želela prehiteti Ilko. Slednja vodi v skupnem seštevku posebnega seštevka v kombinaciji, če bo zmagala Italijanka, bo morala Ilka za mali kristalni globus osvojiti vsaj drugo mesto ...

Kombinacijskega superveleslaloma sicer še ni konec, a preostale smučarke kakšnih realnih možnosti po kakšni vidnejši uvrstitvi nimajo.

Članki iz rubrike