Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

zu
zu
0 26.02.2017 13:36:18

Norvežankam tretjič, Rusom drugič ekipni sprint SP

Reuters
Za smučarji tekači sta na svetovnem prvenstvu v Lahtiju tudi ekipni preizkušnji. Pri dekletih je zmagala Norveška pred Rusijo in ZDA, Slovenija je bila osma, pri moških sta bila z veliko sreče prva Rusa, druga Italijana, tretja pa Finca. Slovenca sta izpadla v polfinalu, zasedla sta končno 13. mesto.

V obeh konkurencah ni manjkalo dramatičnosti. Zmaga Norvežank Maiken Caspersen Falla in Heidi Weng, glavnih favoritinj, je bila zanesljiva, ravno tako drugo mesto Julije Belorukove in Natalije Matvejeve, do konca pa je bil napet dvoboj za tretje mesto, ki sta ga v boju s Švedinjama dobili Američanki Sadie Bjornsen in Jessica Diggins.

V slovenskem taboru so pričakovali, da se bosta Anamarija Lampič in Katja Višnar približali petemu mestu, ki je doslej najboljša slovenska uvrstitev na svetovnih prvenstvih v tej disciplini. Menili so, da realno lahko prideta do šestega mesta, a se to ni zgodilo. To pa predvsem zaradi dejstva, da Višnarjeva ni bila posebej razpoložena, Lampičeva je pokazala veliko več, v dvoboju z legendarno Justino Kowalczyk je na koncu tudi priborila osmo mesto. Poleg Poljske sta za Slovenkama zaostali tudi Italijanki.



Ekipni sprint na prvenstvih prirejajo od leta 2005, doslej sta bili pri ženskah najuspešnejši Norveška in Finska, obe sta zmagali dvakrat. Norvežanke so v Lahtiju osvojile svoj tretji naslov, Falla pa je na tem prvenstvu postala prva tekmovalka z dvema zlatima kolajnama, saj je zmagala tudi v sprintu posameznic. A hitro se ji je na seznamu tekmovalcev z dvema zlatima odličjema pridružil Sergej Ustjugov. Skupaj s kolegom Nikito Kirijukovom sta z odprtima rokama sprejela darilo Finca Iiva Niskanena in Norvežana Emila Iversena, ki sta se v boju za zmago - Za Norveško bi bila to četrta in četrta v seriji, za Finsko pa prva - v zadnjem zavoju zapletla v padec.

Srebro je osvojila Italija, Finska pa se je le dokopala do brona. Miha Šimenc in Janez Lampič sta izpadla v polfinalu, na koncu sta zasedla 13. mesto.

Članki iz rubrike