kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

su
su
4 26.02.2017 16:28:38

Kristalna Ilka: Prvi vtisi? Panični!

Reuters
Simpatična Ilka Štuhec se je po novem velikanskem uspehu – tretjem mestu na alpski kombinaciji in osvojitvi malega kristalnega globusa v tej disciplini – odzvala v svojem slogu.

Svetovna prvakinja v smuku se je danes v Crans Montani znašla pod pritiskom. Federica Brignone je pred nastopom drugouvrščene po superveleslalomu Ilke zasedala drugo mesto, kar je pomenilo, da mora slovenska šampionka za mali kristalni globus v cilj prismučati z najmanj četrtim časom. Uspelo ji je s tretjim … »Niti malo nisem razmišljala o globusu ali čemerkoli, ker sem vedela, da sta pred mano tako superveleslalom kot slalom, kjer je treba odsmučati maksimalno dobro. Po superveleslalomu sem vedela, da so pogoji za slalom dobri, da je proga boljša kot bi si mislili glede na temperature. Vedela sem, da se moram 'vreči dol' in bo kar bo,« je svoj veliki dan opisala Ilka in se nato konkretneje lotila proge: »Tako kot včeraj sem malo improvizirala, ker se ni vse izšlo tako kot sem si zamislila na ogledu. Maruša in Avstrijka pred menoj sta odstopili, od predvozačev je nekaj informacij bilo, ampak sem se morala bolj kot ne sama znajti.«

Kaj pa prvi vtisi po takem uspehu? »Ni jih še. So panični, ker smo lovili vlak, da poskušamo ujeti letalo za Korejo. Ne vem še kaj se dogaja, ker sem se pred tremi minutami komaj iz pancerjev sezula,« je za uradni portal SZS povedala Štuhčeva.

Njen trener Grega Koštomaj je o svoji varovanki govoril s ponosom in navdušenjem. »Tisti, ki so dobri, rešujejo tudi težavne situacije. To loči povprečneže od šampionov in Ilka svojo šampionskost vedno bolj dokazuje. Lahko smo samo ponosni, da jo imamo,« je dejal Koštomaj.

Članki iz rubrike