902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

sta
sta
0 02.03.2017 22:45:05

Peter Prevc: Nisem bil sposoben višje od devetega mesta

Tit Košir
Stefan Kraft je z zmago na veliki skakalnici osvojil še drugo zlato odličje na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Lahtiju, glavni slovenski adut Peter Prevc pa se je moral zadovoljiti z devetim mestom.

"Noro, sploh ne vem, kako mi je to uspelo. Bil sem zelo samozavesten in pogumen. Ko sem videl, kako dobro je skočil Wellinger, sem vedel, da bo tesno. A se je izšlo. Vseeno mi je, če sem se s tem zapisal v zgodovino, o tem bom razmišljal, ko bom v športnem pokoju. Ko sem bil drugič v zraku, sem opazoval le zeleno črto, ko pa sem doskočil, sem si mislil le še, da potrebujem nekaj dobrih ocen," je takoj po največjem uspehu v karieri razmišljal avstrijski zvezdnik.


"Nekako sem precej bolj zadovoljen kot z nastopom na manjši napravi, a rezultat pokaže, da nisem bil sposoben višje od devetega mesta. Očitno so se ti, ki so bili pred mano, zbrali precej bolje in odlično oddelali svoje naloge na mizi, meni pa so se spet prikradle manjše napake. V tekmo ne greš z mislijo na kolajno. Ko začneš razmišljati o rezultatu, veš, da je mogoče vse, lahko si 20., lahko si prvi," je bila Prevčeva ocena po končani tekmi. "Predvsem pa se zavedaš, da če boš umirjeno oddelal svojo nalogo, se boš boril za najboljša mesta. Res pa je toliko dejavnikov in malenkosti, ki se ti lahko podrejo in prinesejo končni rezultat," je še dodal.

V finalu smo imeli Slovenci poleg Petra Prevca še Jerneja Damjana, ki je osvojil 21. mesto. Jurij Tepeš (101,4; 111,5 m) in Anže Lanišek (99,7; 110 m) se sploh nista uvrstila v finale, tekmo sta končala na 34. in 36. mestu.

Članki iz rubrike