nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 04.03.2017 15:20:05

Bjoergnovi tudi 30 kilometrov prosto

Norveška smučarska tekačica Marit Bjoergen (1:08:36,8) je zmagovalka prostega teka na 30 kilometrov v finskem Lahtiju, s čimer je osvojila že 17. posamični naslov na prvenstvih. Tekma se je končala s popolno norveško prevlado na prvih štirih mestih. Slovenke niso nastopile. Tekmovanje bodo s tekom na 50 km prosto v nedeljo zaključili tekači.

Današnji tek je bil znova norveško državno prvenstvo, druga je bila Heidi Weng (+1,9), tretja Astrid Uhrenhld Jacobssen (+1,9), četrta pa Ragnhild Haga (+7,4). Šele na petem mestu je bila prva ne-Norvežanka, Američanka Jessica Diggins (+10,4).

Bjoergnova je tudi danes znova tekla svojo dirko, čeprav so se tekmice vseskozi držale ob njej, štiri so zaradi previsokega ritma odstopile, je na koncu s silovitim finišem osvojila že tretjo posamično zlato kolajno v Lahtiju. Norvežanka tako tudi po letošnjem prvenstvu ostaja drugo ime za smučarski tek, zdi se, da se je po lanskem materinstvu na tekmovališča vrnila še močnejša. O upokojitvi ne razmišlja, čeprav svetovni vrh kroji že desetletje.



Poleg treh posamičnih naslovov, poleg današnje zmage je osvojila tudi zlato v skiatlonu in na 10 km klasično, se je v Lahtiju veselila še štafetne zmage na 4x5 km skupaj z Maiken Caspersen Falla, Wengovo in Jacobsenovo, visoka uvrstitev se ji je izmuznila le v prostem sprintu, kjer je izpadla v četrtfinalu.

Nekdanja slovenska reprezentantka Barbara Jezeršek, ki zdaj nastopa za Avstralijo, je bila danes 35., za zmagovalko pa zaostala 4:48 minute. Jutri sledi v smučinah Lahtija še sklepno dejanje, moški bodo brez slovenskih predstavnikov odtekli 50-kilometrski maraton.

Značke: smučarski tek, sp

Članki iz rubrike