bencin Svet24.si

Opolnoči pocenitev bencina in dizla

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 05.03.2017 18:20:16

Flisar sezono svetovnega pokala končal s tretjim mestom

Filip Flisar
Profimedia
Filip Flisar je uspešno končal sezono svetovnega pokala v smučarskem krosu. Na zadnji, 14. tekmi v kanadskem Blue Mountainu je zasedel tretje mesto, prehitela sta ga le domačina Brady Leman in Christopher Delbosco.

Za Mariborčana je to četrta uvrstitev na stopničke v sezoni in 14. nasploh, z njo je svetovni pokal končal na četrtem mestu.

Uvrstitev na zmagovalni oder je tudi dobra popotnica za svetovno prvenstvo v Sierra Nevadi, kjer bo čez slabih 14 dni branil naslov svetovnega prvaka.

Flisar je tokrat v tekmi, na katero se je uvrstilo 32 najboljših tekmovalcev svetovnega pokala, kvalifikacij pa ni bilo, kazal odlične predstave. V treh vožnjah je startal najbolje od vseh, prednost pa držal do konca. Pri startu se mu je zalomilo le v finalu, v katerem sta ga Kanadčana na začetku prehitela, svetovni prvak je nato ogrožal drugo mesto Delbosca, toda prehitel ga ni.

Tudi pri ženskah je zmaga ostala doma, najboljša je bila Marielle Thompson pred Švedinjo Sandro Naeslund, to sta tudi najboljši tekmovalki v sezoni. Pri moških je bilo že pred zadnjo tekmo jasno, da bo kristalni globus ubranil Francoz Jean Frederic Chapuis.

Izjava Filipa Flisarja:

"Startal sem povsem desno, to ni bil najboljši startni položaj. Nato pa me je Leman v ravnini še potiskal povsem desno v celi sneg, tako da sem izgubil hitrost. To ni bilo ravno športno od njega, a mu tokrat oprostim, na svetovnem prvenstvu mu ne bom. Kanadčana sta tudi izkoristila poznavanje proge, zagotovo sta na njej trenirala, kar je normalno, tudi jaz bi storil enako. Tretje mesto je zame vseeno super dosežek, ki pred Sierro Nevado deluje blagodejno."

"Po tekmah na Švedskem nisem imel prave volje in energije, takrat sem izgubil možnosti za uvrstitev med najboljše tri v svetovnem pokalu. Padla mi je motivacija, a sem jo kmalu spet našel, motiviral me je dvoboj za četrto mesto. Na koncu sem ga dobil, tako da lahko rečem, da bom z velikim veseljem zaril zobe v trdo skorjo kruha, ki ga prinaša četrto mesto. Čeprav sta bili zadnji tekmi v Rusiji in ZDA, mi ni žal, da sem se ju udeležil, konec koncev sem zabeležil dva lepa rezultata, s katerima se mi pred najpomembnejšim dogodkom zime močno povečala samozavest. Tudi sami tekmi sta bili dobro organizirani, progi lepi, tekma je tudi najboljši trening. Pa še zdrav sem ostal."

Članki iz rubrike