sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 10.03.2017 17:45:56

Slovenci brez finalnih tekem v snežnem žlebu

Na svetovnem prvenstvu v deskanju v španski Sierra Nevadi so danes izvedli kvalifikacije v snežnem žlebu. Nobenemu od peterice Slovencev, na startu je bil tudi dobitnik bronaste medalje z zadnjega SP v Kreischbergu Tim Kevin Ravnjak, se ni uspelo uvrstiti v finalne boje.

V kvalifikacijah so nastopili nosilec bronaste medalje iz Kreischberga Tim Kevin Ravnjak, Tit Štante, Filip Kavčič, Kaja Verdnik in Eva Kralj.

V ženski konkurenci sta tako Verdenikova kot Kraljeva obstali v kvalifikacijah, saj njuni najvišji oceni nista zadoščali za uvrstitev v finale. Verdenikova je obakrat prejela oceno 38,50 ter osvojila 27. mesto, Kraljeva pa se je z oceno 34,25, ki jo je prejela za svoj drugi nastop, uvrstila tik za njo, na 28. mesto.



Od trojice Slovencev se je v kvalifikacijah najbolje odrezal Štante, ki se je z oceno 45,00, ki jo je prejel za svoj prvi nastop, uvrstil na 19. mesto. Na 21. mestu je končal Kavčič, ki mu je boljši nastop prav tako uspel v prvo, zanj pa je prejel oceno 44,50. Brona ne bo ubranil Ravnjak, saj se mu nobena vožnja ni izšla po željah. Za prvo je prejel oceno 15,75, za druga pa zgolj 5,75, kar je zadoščalo za 31. mesto.

Finalisti se bodo za medalje v snežnem žlebu pomerili v soboto zvečer. V kvalifikacijah je bil najboljši Avstralec Scotty James pred Kitajcem Yiweijem Zhangom, tretji je bil Japonec Taku Hiraoka. V ženski konkurenci je kvalifikacije dobila Kitajka Xuetong Cai pred Američankama Arielle Gold in Maddie Mastro.

Značke: deskanje, sp

Članki iz rubrike