roka, dež Svet24.si

Nalivi bodo tako močni, da so izdali oranžno ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 15.03.2017 07:53:42

Danes nov poskus paralelne tekme v Sierri Nevadi

Po torkovi odpovedi paralelnega veleslaloma na svetovnem deskarskem prvenstvu bodo v Sierri Nevadi danes poizkušali izpeljati paralelni slalom. Vremenska napoved ni dobra, sneženje naj bi sicer prenehalo, a naj bi še naprej močno pihalo, kar tekmo spet postavlja pod vprašaj.

"Start slaloma je nižje kot veleslaloma, zato bodo najbrž tekmo lahko izpeljali. A vsi si želimo regularnih pogojev, v kar pa dvomim. Pri mednarodni zvezi naj se odločijo prav, zato so plačani. Samo da ne bomo spet pljuvali po njej," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič.


Slovenska ekipa bo ista, kot je bila napovedana za paralelni veleslalom, nastopili bodo Rok Marguč, Tim Mastnak, Jure Hafner, Črt Ikovic, Gloria Kotnik in Iva Polanevc, v slalomu pa so pričakovanja vendarle nekoliko višja kot v veleslalomu. Slalomov letos ni bilo veliko, slabe rezultate so v večini beležili v veleslalomu, pa tudi na samem prizorišču so slalom zaradi snežnih razmer - na treningu še pred tremi dnevi je snega na veleslalomski progi celo primanjkovalo - vadili več. Vseeno pa odličij ne pričakuje nihče.

Slovenija ima doslej v slalomih na svetovnih prvenstvih štiri kolajne, kar tri, od tega tudi zlata, so v lasti Marguča, ena pa je pred desetimi leti iz Arose domov prinesel Rok Flander.

Značke: deskanje, sp

Članki iz rubrike