1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 16.03.2017 16:07:43

Šušteršič: Treba bo vložiti več

Tekmovalci v paralelnih disciplinah deskanja na snegu so končali svetovno prvenstvo. Paralelni veleslalom se je vsaj pri moških končal s podobnimi izidi kot slalom dan prej, še drugič je zmagal Avstrijec Andreas Prommegger pred rojakom Benjaminom Karlom, Švicar Nevin Galmarini pa je tokrat le dobil boj za bron.

Pri ženskah je Čehinja Ester Ledecka v drugo le dobila finalno vožnjo, premagala je olimpijsko prvakinjo Švicarko Patrizio Kummer, še tretji bron je Rusiji priborila Jekaterina Tudegeševa.

Slovencev ni bilo v izločilnih bojih. Najbližje uvrstitvi med najboljših 16 je bil Rok Marguč, ki je v kvalifikacijah zasedel 21. mesto. Jure Hafner je bil 28., Tim Mastnak in Črt Ikovic sta že v prvi kvalifikacijski vožnji naredila napako, Mastnak je prišel do cilja in zasedel 39. mesto, Ikovic pa je bil diskvalificiran. Pri dekletih je Gloria Kotnik zasedla 28., Iva Polanec pa 31. mesto.

V Sierra Nevadi se vremenske razmere spreminjajo iz dneva v dan, a v slovenskem taboru velikih sprememb ni bilo. V sredo v paralelnem slalomu je v slovenski tabor sicer posijalo nekaj sončnih žarkov, za kar sta s 16. in 17. mestom poskrbela Marguč in Hafner, toda že dan pozneje so Slovenci videli le oblake. Tako kot že vso sezono niso prišli do odmevnega rezultata, za edinega je na Rogli poskrbel Žan Košir, ki pa ga v Španijo ni bilo.

"Ni šlo. Upal sem na boljši nastop, v prvi vožnji sem bil soliden, druga pa je bila katastrofa. Zmanjkalo mi je tudi nekaj sreče s progama, v prednosti so bili tisti z neparnimi številkami, mi smo imeli vsi parne. Druga proga je bila že povsem uničena, drugič naj prvenstvo naredijo aprila. Ali pa sem jo samo jaz tako čutil. Moram pa priznati, da če bi bil dober, če bi bil dovolj samozavesten, kot sem že bil, tudi to ne bi bil problem," je dejal Marguč, ki se že ozira v olimpijsko sezono.



"Zdaj imamo tekmo v Winterbergu, potem pa bo treba pozabiti na to in se posvetiti novi sezoni. To se pač vrgel vstran, žal mi je, ker je bilo veliko odrekanja, veliko treningov in poskusov na opremi. Iskreno povedano, mi je hudo. Pred naslednjo sezono ne smem več eksperimentirati, tako kot to delam zadnji dve leti. Že pred njenim začetkom mora biti vse jasno," je dejal Marguč.

"V našem taboru ni nobenega veselja, tudi včeraj ga ni bilo. Nimamo se s čem pohvaliti, ne presežemo povprečja. Čeprav čudežev nisem pričakoval, sem vseeno mislil, da bomo na prvenstvu boljši. Po dolgem času pa na prvenstvu nismo prišli do dobre uvrstitve. Nikakor ne moremo biti zadovoljni, a se moramo obrniti v prihodnost. Jaz podpisujem enoletne pogodbe, če me bodo zamenjali, me pač bodo, če mislijo, da sem jaz težava. A moramo se usesti skupaj in narediti plan za naprej," je dejal glavni trener slovenske reprezentance Izidor Šušteršič, ki trdi, da težavo predstavlja predvsem denar.

"Poskušajmo najti najboljše za tekmovalce, poskušajmo najti sponzorje in priskrbeti denar. Vse delamo, da je vse čim ceneje, da je vsega čim manj. Potrebujemo večji vložek, posebno za naslednje leto, ko bodo olimpijske igre. Da bodo fantje imeli še dva človeka, ki bosta delala za njih.
Menim, da je bil letos eden od problemov, da smo preveč trenirali na Rogli, čeprav imamo tam idealne pogoje. A treba bo iti tudi kam drugam, poskusiti različne terene, različne tipe snega," pa je bil razočaran Šušteršič.

Značke: deskanje, sp

Članki iz rubrike