Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.03.2017 17:43:31

Flisar: S praznim črevom sem sproščen in pripravljen na branjenje naslova

Slovensko čast bo na svetovnem prvenstvu v deskanju in smučanju prostega sloga reševal Filip Flisar. Na prejšnjem prvenstvu v Kreischbergu so Slovenci osvojili štiri kolajne, v Španiji doslej niso bili blizu niti eni. Brkati Mariborčan lahko to spremeni, v soboto bo branil zlato kolajno.

Za Flisarjem je odlična sezona svetovnega pokala, v kateri je dvakrat zmagal in se še dvakrat uvrstil na zmagovalni oder, zadnjič prav na sklepni tekmi v kanadskem Iron Mountainu. Od tega je slabih 14 dni, v katerih je poskušal izgubiti nekaj kilogramov, ki jih je dobil v Južni Koreji in Kanadi.

"Po dolgi odsotnosti od doma sem se najprej spočil, šel na krajšo shujševalno kuro, saj sem domov prišel s polnim črevesjem. En dan sem se postil, potem pa sem bil lačen kot volk. In sem šel na ocvrto kuro v Lipnico, ki je posebna zaradi tega, ker jo pripravljajo na svinjski masti. Nato sem si povrnil nekaj telesne moči in zdaj sem sproščen, s praznim črevom pripravljen na boj. Imel sem sicer še nekaj sponzorskih obveznosti, ki pa so bile za moje dušo. Čeprav v zadnjem trenutku nerad snemam reklame, so bile ponedeljkove pravi užitek, saj so zaprli pol Maribora s Titovim mostom na čelu in mi dali avtomobil, na katerem sem moral skuriti gume," je dobro razpoložen Flisar.

Dodatno so mu razpoloženje v Sierri Nevadi popravile razmere. Ni skrivnost, da uživa v spomladanskih razmerah, v soncu in toplem vremenu. "Tudi sneg je pravi zame, je tak puščavski-hribovski. Meša se s puščavskim peskom, na vrhu hriba se celo vidi Maroko. A tak sneg je sicer mehak, a brutalno hiter, tudi to pa mi ustreza," meni eden najbolj prepoznavnih Mariborčanov.



Proga je naslednja stvar, ki mu dviga razpoloženje, kot sam pravi jo je spoznal, čeprav so danes namesto dveh opravili le eno vožnjo.

"Proga je položna, na prvi pogled lahka, a ko si na njej, vidiš da ni tako. Je peklensko hitra, stvari ti prihajajo tako hitro. Moraš biti natančen in hitro razmišljati, saj hitro lahko kaj zamudiš. Že gori sta dva dvojna skoka v piramidi, na treningu sem preletel tri pukle in se skoraj ubil. No nekako sem se rešil, razni eksotični smučarji se niso. Najhuje pa jo je skupila Rusinja, kakšen večji eksot najbrž ne bi preživel. Ko pa začneš razmišljati, kako si preživel skok, pa že pride zavoj. Res nevarnosti si sledijo ena za drugo. Menim, da bo veliko možnosti za prehitevanje, a tudi start bo pomemben. Vsekakor pa so vse te stvari pozitivna stvar za mene, mi povsem ustrezajo," je progo opisal svetovni prvak.

Flisarja v petek čakata še dva treninga, v soboto pa najprej kvalifikacije, v katerih pa ne bi smel imeti težav z uvrstitvijo v izločilne boje.

Članki iz rubrike