Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

su
su
17 18.03.2017 09:42:33

Jasnič: „Nisem nor, da bi menjal Janusa!“

Grega Wernig
Slovenska eskadrilja v letošnji zimi ne blesti oziroma, bolje rečeno, ni na nivoju lanske sezone. Po dobri stari slovenski navadi se je s slabšimi rezultati začelo tudi iskanje dežurnega krivca, pa so se v javnosti pojavila namigovanja o zamenjavi selektorja Gorana Janusa.

V slogu tistega, da riba smrdi pri glavi... Poleg rezultatov tudi odnosi v reprezentanci bojda niso ravno idealni, vsaj tako pravi Miran Tepeš, ki meni, da se „trener ponavadi izpoje v štirih, petih letih, potem pa mora poiskati nove izzive.“

Janus je na čelu reprezentance že šesto sezono, pogodbo z zvezo pa ima vse do leta 2020. Za zdaj uživa tudi vso podporo nadrejenih. »Ni govora o menjavi Janusa. Če bodo v organih SZS rušili in menjali Janusa, bom odstopil. Z Janusom se bom sestal v ponedeljek in torek, ko se vrnejo z norveške turneje, da bova že pred finalom v Planici le še utrdila sodelovanje za olimpijsko sezono. Na takšen način ga bom tudi zaščitil. Nisem nor, da bi dobrega pol leta pred olimpijskimi igrami menjal glavnega trenerja. Menjava ni noben porok za osvojitev kolajne, medtem ko je Janus dokazal, da jih zna osvajati. Očitno so hitro pozabili, kako skromni so bili dosežki pred letom 2011, ko je prišel Janus s svojo ekipo. Po petih sezonah vzpona v letošnji zimi manjka le pika na i. Upam, da je letošnja zima zanj dobra šola, v kateri se je naučil marsikaj, da bodo Slovenci v naslednji spet krojili svetovni vrh,« je za Dnevnik zatrdil predsednik zbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič.

Članki iz rubrike