mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 18.03.2017 20:34:29

Vlhova za konec slalomske sezone premagala Shiffrinovo, Bucikova brez točk

Slovakinja Petra Vlhova je ubranila vodstvo iz prve vožnje ter zmagala na zadnjem slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v sezoni v Aspnu. Američanka Mikaela Shiffrin je bila druga (+0,24), Švedinja Frida Hansdotter pa je slalom končala na tretjem mestu (+0,35). Ana Bucik je bila 16. (+3,08), kar pa ni zadostovalo za točke.

Vlhova je osvojila svojo komaj drugo zmago v svetovnem pokalu, prvo po decembru 2015 v Aareju. Obe zmagi je osvojila v slalomu. To so njene šeste stopničke.

Aktualna slalomska svetovna prvakinja Shiffrinova (840 točk), ki je osvojila svoje še 44. stopničke v svetovnem pokalu, je že pred Aspnom osvojila slalomski seštevek. Drugo mesto v seštevku discipline je pripadlo Slovakinji Veroniki Velez Zuzulovi (-275), ki je bila na zadnjem slalomu četrta, tretje Švicarki Wendy Holdener (-385), ki je slalomsko sezono končala na šestem mestu.

Najboljša slovenska slalomistka 23-letna Bucikova je bila po prvi vožnji 13., v finalu pa je za pičlih osem stotink sekunde zgrešila 15. mesto. Na finalu sezone se točke razdelijo med prvo petnajsterico. Bucikova je nastopila na svojem prvem finalu v karieri, sezono je sklenila na 17. mestu v slalomskem seštevku, tako visoko še ni bila nikoli, z osvojenimi 139 točkami, minulo sezono je bila 30. (55 točk).



Dvaindvajsetletna Američanka je že pred zadnjim slalomom prvič v karieri sezono 2016/17 končala na prvem mestu skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark za svoj prvi veliki kristalni globus. Zelo majhne matematične možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa je imela še Slovenka Ilka Štuhec, ki pa se je slalomskemu nastopu odpovedala. Štuhčeva je sezono končala na drugem mestu skupnega seštevka, z dvema osvojenima globusoma - smukaškim in kombinacijskim.

V nedeljo se bo sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju sklenila z ženskim veleslalomom, na startu bo tudi Ana Drev, ter moškim slalomom.

Edina neznanka je veleslalomski seštevek svetovnega pokala, v katerem ima Francozinja Tessa Worley 80 točk prednosti pred edino izzivalko Shiffrinovo. Slalomski globus v moški konkurenci je že oddan Avstrijcu Marcelu Hirscherju.

Članki iz rubrike