Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.03.2017 10:15:42

Danes bo padla odločitev o lastnici veleslalomskega globusa

Reuters
Sezona 2016/17 svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo končala danes v ameriškem Aspnu z ženskim veleslalomom in moškim slalomom. Danes bo padla tudi odločitev o lastnici zadnjega še preostalega neoddanega globusa, veleslalomskega. Francozinja Tessa Worley ima 80 točk več od Američanke Mikaele Shiffrin. Na startu bo tudi Slovenka Ana Drev.

Statistika ni na strani 22-letne ameriške šampionke, ki je že osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter slalomski mali kristalni globus. Če Shiffrinova ne bo zmagala, bo globus pripadel Francozinji. Tudi, če bo Američanka zmagala, pa mora biti Worleyjeva vsaj 12., da bo dobila globus, svojega prvega.

Na moškem slalomu večjih neznank ni. Avstrijec Marcel Hirscher je osvojil tako veliki kristalni globus, kot tudi veleslalomski in slalomski seštevek.



Medtem ko je moški veliki kristal že oddan, pa še ni odločen srdit boj za drugo mesto skupno med Norvežanoma Kjetilom Jansrudom in Henrikom Kristoffersnom ter Francozom Alexisom Pinturaultom. Jansrud ima 924 točk, Kristoffersen na tretjem mestu seštevka zime ima 21 točk manj od Norvežana, Pinturault na četrtem pa 49 točk manj. V prednosti pred Jansrudom in Pinturaultom je slalomski specialist Kristoffersen.

Začetek ženskega veleslaloma bo ob 16. uri, moškega slaloma pa ob 17. uri. Finalni vožnji bosta ob 18.30 oziroma 19.30.

Članki iz rubrike