Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.03.2017 12:47:41

Eckhoffova zmagala v Oslu, Gregorinova 18.

Profimedia
Slovenska biatlonka Teja Gregorin je na zadnji tekmi svetovnega pokala sezone v nastopu s skupinskim startom na 12,5 km v Oslu zasedla 18. mesto. Za zmagovalko, Norvežanko Tiril Eckhoff (1 zgrešen strel), je zaostala minuto in 36,2 sekunde (4 zgrešeni streli).

Druga je bila Čehinja Gabriela Koukalova (+22,6/1) ter s tem po malem globusu za sprinte osvojila še drugega za tekme s skupinskim startom, tretja pa je bila Finka Kaisa Mäkäräinen (+34,5/2).

Nemka Laura Dahlmeier, ki je že pred tem osvojila veliki globus, je bila deveta (+54,2/3). S tem je tudi izgubila priložnost, da bi po malih globusih za posamične nastope in za zasledovalne osvojila še četrti globus. Dogodilo se je podobno, kot v petek, ko jo je Koukalova v skupnem seštevku sprintov ugnala le za pet točk; tokrat je bila Čehinja, sicer druga v skupnem seštevku, boljša za 11 točk.


Na 30. mestu je sezono končala Teja Gregorin (313), od Slovenk pa je na 98. mestu do točk prišla še Anja Eržen (4). Gregorinova si je s 30. mestom pred tekmo tudi pridobila pravico udeležbe na zadnji tekmi sezone.

Tekmo je po zgrešenem strelu na prvem postanku nadaljevala na 22. mestu. Drugič ni zgrešila tarče in je napredovala na 15. mesto, po treh zgrešenih strelih tretjič pa je izgubila deset mest. Toda po novi ničli na četrtem streljanju je izjemno dobro tekla, pridobila sedem mest in sezono sklenila na 18. mestu. V soboto je bila četrta na zasledovalni tekmi na 10 km, kar je bila njena najboljša uvrstitev sezone.

Dahlmeierjeva je ne glede na to, da na samem zaključku sezone ni bila med najboljšimi, lahko zelo zadovoljna z zimo, saj se je s petimi naslovi svetovne prvakinje v Hochfilznu, kar ni uspelo še nobeni tekmovalki, vpisala v zgodovino, obenem ker je postala prva v biatlonu, ki je v seriji osvojila enajst medalj na SP. Na sedemnajstih od 24 tekem v sezoni je bila na zmagovalnem odru, od tega desetkrat na najvišjem ter se s tem izenačila z Magdaleno Neuner, ki je bila v sezoni 2011/2012 tudi desetkrat najboljša.

Članki iz rubrike