Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.03.2017 16:55:51

Brignonejeva najhitrejša, Drevova 8., Štuhčeva 22.

Sezona 2016/17 svetovnega pokala v alpskem smučanju se bo končala danes v ameriškem Aspnu z ženskim veleslalomom in moškim slalomom. Po prvi vožnji ženskega veleslaloma vodi Italijanka Federica Brignone, druga je Američanka Mikaela Shiffrin (+0,94), tretje mesto si delita Italijanka Marta Bassino in Nemka Viktoria Rebensburg (+0,95).

Danes bo padla odločitev o lastnici zadnjega še preostalega neoddanega globusa, veleslalomskega. Francozinja Tessa Worley ima 80 točk več od Shiffrinove. Worleyjeva je sicer na prvi progi zaostala za Shiffrinovo na šestem mestu (+1,45), a ima, če bo razvrstitev obveljala tudi po finalu, ki se bo začel ob 18.30, mali globus v svojih rokah.

Statistika namreč ni na strani 22-letne ameriške šampionke, ki je že osvojila veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala ter slalomski mali kristalni globus. Če Shiffrinova ne bo zmagala, bo globus samodejno pripadel Francozinji. Tudi če bo Američanka zmagala, pa mora biti Worleyjeva vsaj 12., da bo dobila globus, svojega prvega.



Na startu sta bili dve Slovenki. Naša najboljša veleslalomistka Ana Drev je bila osma (+1,83), Ilka Štuhec pa je pristala na 22. mestu (+3,46) od 24 tekmovalk, ki so prišle v cilj. Štuhčeva bo danes prejela odličje srebrnega leska za osvojeno drugo mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala alpskih smučark. Točke si na zadnjih tekmah sezone razdeli le prvih 15 tekmovalk.

Ob 17. uri se bo začelo še zadnje moško dejanje sezone, preizkušnja alpskih smučarjev v slalomu, brez slovenskega predstavnika na startu.

Članki iz rubrike