900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 19.03.2017 18:20:18

Slovenski ekipni uspeh v Vikersundu za popotnico na finale v Planici

Peter Prevc šesti, Jurij Tepeš sedmi, Domen Prevc osmi, slovenski ekipni uspeh pa so zaokrožili Anže Semenič na 19., Anže Lanišek na 24. in Jernej Damjan na 27. mestu. Z najboljšim ekipnim dosežkom zime so napovedali finale pokala v Planici, kjer bo v sredo preizkus letalnice, v četrtek kvalifikacije, nato pa od petka do nedelje tri tekme.

"Tekma v Vikersundu je za nami, zelo sem zadovoljne, sploh drugi skok mi je bil všeč. Pomembno je, da sem užival, da so za mano dva dneva dolgih poletov in to je zame zelo dobro. Vse misli so sedaj usmerjene v Planico, kjer se nadejam čim večjemu številu naših navijačev, da nam dajo dodatne moči, ki jih ob koncu sezone zmanjkuje, in upam, da bomo vsi skupaj čim bolj uživali," je dejal Peter Prevc.

Takoj za njim se je uvrstil Tepeš. "Nisem bil zadovoljen po prvi seriji, ker sem naredil manjšo napako pri odskoku in potem na tej letalnici ne gre. S to napako sem še povečal možnosti, da ne pridem prek hrbtišča. V drugi seriji pa sem nastopil bolje in se tukaj prvič nisem le boril, da bi kaj iztržil. Moja tehnika je specifična, skačem zelo naprej in tu to ni mogoče, ker je let prek hrbtišča zelo nizek. Zaradi tega mi ta skakalnica ne leži in ne morem uživati kot v Planici. Tam lahko skačem veliko bolj sproščeno, kar se vidi tudi na mojih izrazih. Tukaj pa sem vseskozi malo napet. V Planici bom poizkušal čim bolj uživati, kot po navadi. Lani sem se sicer malce trudil, a upam, da bo letos drugače," je po tekmi povedal Tepeš.



Najmlajši na tekmi, 17-letni Domen Prevc, je v enem dnevu trikrat popravil svoj največji polet na smučeh, nazadnje na 243,5 m. "Z osebnimi rekordi se res nisem obremenjeval. Osredotočen sem bil samo na to, kar moram narediti. V finalu nisem čutil, da bi se z roko dotaknil smuči. Borili smo se, to kar pa jaz počnem v zraku, mi še zdaleč ni všeč. Rezerve so vedno, a nič ne smemo izsiljevati. Mirno in zadovoljni gremo domov. Planico pričakujem normalno, kot vse tekme do zdaj," je pojasnil Domen Prevc.

Damjan je z 226,5 m v prvi seriji postavil osebni rekord, v finalu pa je imel ponesrečen polet. "Rekord je bil super! Res sem ga bil vesel, saj je bil prejšnji star že kakšnih šest let, tukaj pa sem vedel, da ga lahko popravim. V finalu sem imel malo smole, a te sem zdaj že navajen. Ko sem prišel nad hrbtišče, sem imel občutek, kot da sem skočil v 'vakum'. Mislim, da je bilo podobno pri Wellingerju. Enostavno se ni moglo narediti nič. Škoda, ker sem imel dobro izhodišče za lep rezultat. Iskreno povedano, utrujenosti še ni čutiti. Glava je že v Planici, fokus je že tam. Mislim, da se bo v tednu po Planici začel proces utrujenosti. V Planico odhajam z mešanimi občutki, saj sem imel na Norveškem kar nekaj težav z nestabilnostjo. Upam, da bom v Planici bolj konstanten, to je edina želja," je povedal Damjan, ta čas najizkušenejši mož v slovenski ekipi.

Članki iz rubrike