900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 19.03.2017 18:20:39

Björgnovi zasledovalna tekma, Lampičeva do skupne zmage do 23 let

Norveška smučarska tekačica Marit Björgen je zmagovalka današnje zasledovalne preizkušnje na 10 km v kanadskem Quebecu. Drugo mesto je na zadnji ženski tekmi za svetovni pokal v tej sezoni zasedla njena rojakinja in letošnja nosilka velikega kristalnega globusa Heidi Weng (+1,2), tretja pa je bila Švedinja Stine Nilsson (+1:00,0).

Na tekmi so nastopile tri Slovenke, najboljša pa je bila Vesna Fabjan (+4:37,0), ki je zasedla 37. mesto. Katja Višnar (+5:02,5) je današnjo preizkušnjo končala na 41., Anamarija Lampič (+5:14,1) pa na 44. mestu. A Lampičeva je navzlic skromni uvrstitvi z nasmehom dočakala današnjo tekmo, saj je zadržala turkizno majico vodilne mlade tekačice v svetovnem pokalu do 23 let, njena najhujša tekmica iz Rusije Julija Belorukova je za obetavno Slovenko zaostala za 41 točk.


Tekmovalke so se na 10 km preizkušnjo podale na podlagi sobotnih zaostankov na 10 km preizkušnji v klasičnem koraku. Slovenske tekačice niso bile v ospredju, a bolj kot to, je bila pozornosti deležna Rusinja Julija Belorukova, ki bi z 19. mesta morala priti med deseterico, če bi Lampičeva ostala brez točk. Slednje se je sicer uresničilo, ni pa se prvo in uspeh je bil tu. Rusinja se je vseskozi sukala okoli 20. mesta, na koncu je zasedla 22. mesto in to je bilo dovolj, da je slovenska mlada tekačica na smučeh obdržala točkovni naskok v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Skupna zmagovalka svetovnega pokala je Wengova, ki je tudi osvojila skupni seštevek tekov na razdalji, najboljša v posebnem seštevku do 23 let je Lampičeva, najboljša sprinterka sezone pa je postala Norvežanka Maiken Caspersen Falla.

Članki iz rubrike