Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

zu
zu
0 20.03.2017 12:16:26

Legendarnemu norveškemu skakalcu grozi zaporna kazen

Reuters
Eden najbolj znanih norveških športnikov, upokojeni smučarski skakalec Bjørn Einar Romøren, je padel na testu alkoholiziranosti in mu grozi zaporna kazen. Norveška policija ga je ustavila za volanom avtomobila, preizkus izdihanega zraka pa je pokazal rezultat 0,6, torej trikrat več, kot je dovoljeno v tej skandinavski državi.

Dogodek se je zgodil v nedeljo na poti do skakalnice v Vikersundu. Policija je Romørena ustavila pri naključni kontroli prometa in ga nato v policijskem vozilu pospremila do velikanke. Romøren je bil na poti v službo, saj je trenutno zaposlen v norveški smučarski zvezi.


Skakalec je priznal, da je pregloboko pogledal v kozarec, saj je proslavljal zmago Norveške na sobotni ekipni tekmi. "Priznam, to je sramotno. Naredil sem veliko napako. Govoril sem že z direktorjem smučarske zveze Claesom Bredom Braathenom in upam, da bom obdržal delovno mesto," je dejal Romøren.

Braathen je že govoril s policijo, hkrati pa priznal, da je bil tudi sam leta 1989 udeležen v prometni nesreči, ki se je zgodila zaradi uživanja alkohola. Voznik je bil sicer njegov prijatelj.

Značke: smučarski skoki, sta

Članki iz rubrike