902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

su
su
0 08.03.2024 07:59:33

O priložnostih v vesoljski industriji ter na področju športa

Profimedia
Javna agencija SPIRIT Slovenija je skupaj s partnerji pripravila Slovensko-francoski poslovni forum, ki bo posvečen vesoljski industriji obeh dežel in poslovnim priložnostim ob prihajajočih olimpijskih in paralimpijskih igrah v Parizu.

Za udeležena slovenska in francoska podjetja bo dogodek priložnost, da se bolje spoznajo, poiščejo ali poglobijo sodelovanje na različnih področjih ter izmenjajo dobre prakse. Ob robu dogodka bo podpisano tudi pismo o nameri med Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter francoskim nacionalnim centrom za proučevanje vesolja (CNES) glede sodelovanja na področju vesolja. Dogodek poteka danes, med 9. in 16. uro, v Hotelu Kompas v Kranjski Gori.

Dogodek skupaj pripravljajo SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Francosko veleposlaništvo v Sloveniji, Francosko-slovenski poslovni klub v Sloveniji ter Slovensko-francoski poslovni klub v Parizu.



Poslovni forum ponuja odlično priložnost za vzpostavitev in poglobitev poslovnih stikov ter razvoj novih poslovnih partnerstev. Dogodka se bodo udeležili vodilni francoski gospodarski predstavnik ter institucije z vesoljskega in športnega sektorja.

Na dogodku bosta predstavljeni slovenski in francoski vesoljski sektor, dosedanje sodelovanje med državama na tem področju, priložnosti za okrepitev sodelovanja v prihodnosti in primeri dobrih praks. Le nekaj mesecev pred začetkom olimpijskih in paralimpijskih iger v Parizu so na dogodku v ospredju tudi poslovne priložnosti na področju športa. Po uradnem delu bodo sledili individualni poslovni pogovori med slovenskimi in francoskimi podjetji ter podpis Pisma o nameri med Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter francoskim nacionalnim centrom za proučevanje vesolja (CNES) glede sodelovanja na področju vesolja, kasneje pa obisk Laboratorija za gravitacijsko fiziologijo Instituta Jožef Stefan v okviru Nordijskega centra, kjer bo tudi podpis pisma o nameri.

Članki iz rubrike