franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 17.03.2024 14:41:19

Norvežan Haugan do prvenca na zadnjem slalomu sezone

Profimedia
Norvežan Timon Haugan, najhitrejši že po prvi vožnji, je zmagovalec zadnjega slaloma v sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju. Avstrijec Manuel Feller (+0,40) je sanjsko sezono, v kateri je prvič postal zmagovalec slalomskega seštevka, pred domačimi navijači v Saalbachu sklenil kot drugi. Nemec Linus Strasser (+0,44) je bil tretji.

Feller, ki je danes prejel svoj prvi mali kristalni globus, si je s Clementom Noelom iz Francije po prvi vožnji delil četrto mesto (+0,80). A je v finalu prevzel vodstvo in do zadnjega upal na zmago.

Feller, ki je zmagal na štirih od desetih slalomov v sezoni, je osvojil 715 točk, drugo mesto v slalomskem seštevku je pripadlo Nemcu Strasserju (526), današnji zmagovalec Haugan (450) je končal kot tretji. Haugan je prišel do svoje premierne posamične zmage v svetovnem pokalu.

Veliki kristalni globus za skupno zmago zime si je že predčasno zagotovil Švicar Marco Odermatt, ki v slalomu ne tekmuje.



Slovenci na moških slalomskih tekmah niso bili med dobitniki točk v iztekajoči se sezoni in si niso zagotovili nastopa na finalnem slalomu sezone.

Slovenci so povsem izgubili stik s konkurenco. Ostali so le še spomini na zlato slalomsko obdobje slovenskega moškega smučanja, ko so Slovenci osvojili 20 zmag ter zbrali še 45 uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu.

Tudi v superveleslalomu, ženska in moška tekma bosta na sporedu v petek, ne bo Slovencev na startu. Ilka Štuhec bo nastopila v soboto na finalnem ženskem smuku, Miha Hrobat pa bo edini slovenski tekmovalec na nedeljskem moškem smuku.

Članki iz rubrike