favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 02.10.2015 13:10:37

Telemach Olimpija: Dva odstranjena

Arsen Perić
Po prvem koncu tedna v sezoni, ko na svoj račun niso dodali niti ene nove točke, se hokejisti Telemacha Olimpije kljub temu na novi dve gostovanji odpravljajo umirjeno, a hkrati tudi oslabljeno.

Ta teden je Fabian Dahlem priznal, da je malce spustil tempo na treningih, saj je videl, da so bili njegovi varovanci nekoliko utrujeni, a je zatrdil, da so si pred novima dvema tekmama fantje lahko dobro odpočili.
Pred zeleno-belimi sta sicer nadvse zanimiva obračuna. V nedeljo se bodo na Češkem spopadli s trenutno najprepričljivejšim in tudi zasluženo vodilnim kolektivom v razširjenem avstrijskem tekmovanju, nocoj pa jih čaka boj z zadnjeuvrščenim na lestvici, Grazem. Olimpija ima sicer na predzadnjem mestu le točko več od nocojšnjega nasprotnika.

 Brez Guillauma Desbiensa vsaj dva tedna

Po nedeljski tekmi, na kateri je utrpel pretres možganov, je postalo jasno, da Guillaume Desbiens še nekaj časa ne bo nared, da bi se vrnil na led. "Gre za resno poškodbo, poskrbeti moramo za naše fante, zdravje je na prvem mestu. Guillaume sicer prihaja na treninge, a ne trenira, je pa z nami. Škoda, da smo ga izgubili; upam, da se nam bo kmalu spet pridružil na ledu," je dejal Fabian Dahlem. 

"Ja, mogoče so zadnji na lestvici, a vidimo, da bi se z dvema zmagama hitro prebili na sredino lestvice. Pred tednom dni je bil Salzburg na zadnjem mestu. Čeprav je Graz 12., o njem ne moremo razmišljati kot o slabi ekipi. Sploh ne," je opozoril šef Olimpijine klopi Fabian Dahlem.

PRIPRAVLJENI NA TESEN SPOPAD
Dodal je, da so to sezono črni panterji, ki se jim je ta teden znova pridružil tudi naš reprezentant Sabahudin Kovačević in kjer drugo leto vlogo pomočnika glavnega trenerja opravlja Ivo Jan, še posebej odlični v obrambi, zato pričakuje, da bodo Ljubljančani zelo težko zadeli. "Pripravili smo se na to, da bo to rezultatsko in tudi drugače zelo tesen obračun. Obramba bo morala biti na visoki ravni, več kot dva zadetka ne smemo prejeti, če hočemo upati na zmago," je nekaj sestavin zmagovalnega recepta izpostavil Nemec.

Ker Guillauma Desbiensa ne bo v postavi (s soigralci bo vseeno odpotoval v Gradec in jih spodbujal s tribune), bo njegovo mesto pripadlo Juretu Sotlarju, ki ga je nadomestil že v nedeljo. "Zdaj mora pokazati, česa je sposoben. Mora igrati preprosto, pametno, to bom zahteval od njega," je Dahlem na hitro pojasnil, kaj pričakuje od igralca, ki je vse do tekme v avstrijski prestolnici grel klop, v "igro" je prej vstopil le, ko je Olimpija v drugem krogu proti Beljačanom izvajala kazenske strele.

"Ogledali smo si nekaj njihovih posnetkov in Olimpija deluje res dobro. Ne smemo jim dati preveč prostora, v obrambi moramo igrati strnjeno in preprečiti čim več njihovih strelov. Tak je načrt za zmago."
Mike Little, branilec Graza 

Nekaj sivih las je Dahlemu te dni povzročala tudi bolezen napadalca Rolanda Kaspitza in tretjega vratarja Matica Marinška, ki sta se ukvarjala s prebavnimi težavami in zato izpustila včerajšnji trening. "Ker moramo paziti, da nihče drug ne zboli, smo ju odstranili iz slačilnice. Upam, da bosta v petek že v redu, a nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo čez noč. Upam, da jo bomo odnesli srečno in da ne bo še kdo zbolel," je še dejal Dahlem.

NA ČEŠKEM BO DOVOLJ LE POPOLNOST
Znojmo, Olimpijin tekmec v nedeljo, je po Dahlemovem mnenju tekmec, s katerim je najtežje igrati. "Pri vsaki drugi ekipi sta sistem in taktika bolj ali manj jasna, veš, kaj te čaka, Čehe pa lahko gledaš znova in znova, pa vsakič vidiš nekaj povsem drugega. Njihova igra sloni na talentu, ki ga imajo ogromno. So dobri drsalci, 80 odstotkov ekipe je sposobne v vsakem trenutku doseči gol. Treba bo igrati zelo kompaktno, zelo potrpežljivo, in mogoče bomo tako imeli možnost za zmago. Nikoli ne veš; mogoče bodo preveč samozavestni. Lani smo jih pri njih enkrat premagali, a vemo, da bomo morali odigrati popolno tekmo, če hočemo to ponoviti," se zaveda nemški strateg.

Članki iz rubrike