kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 05.02.2016 22:20:06

Drama odnesla še zadnje možnosti za napredovanje

Arsen Perić
Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 6. kroga 2. dela lige Ebel izgubili v Gradcu po kazenskih strelih z 0:1 (0:0, 0:0, 0:0; 0:1).

Ljubljanski hokejisti so sicer še imeli nekaj teoretičnih možnosti za preboj v končnico, realnih pa že nekaj krogov drugega dela ne več. Tudi zaradi zadnjega poraza na domačem ledu, ko so igrali z današnjim tekmecem Gradcem. V dvoboju slovenskih strategov (na ljubljanski klopi je po odstopu Fabiana Dahlema do konca sezone Bojan Zajc, na graški pa Ivo Jan) pa je tudi v drugi tekmi v treh dneh daljši konec potegnilo štajersko moštvo, a je tokrat odločitev padla šele po 14 serijah kazenskih strelov.

Na "povratni" tekmi so bili gostje močnejši za povratnika, branilca Davida Planka in napadalca Narda Nagtzaama. Domači so silovito začeli, a je vratar Oliver Roy s prvo obrambo v drugi minuti prišel v formo in nato odlično posredoval še nekajkrat. V zelo disciplinirani tekmi, domači so imeli le dve minuti kazni, gostje pa štiri, so ploščki večkrat zadevali tudi okvir vrat, Roya je prvič rešila vratnica po strelu Mortena Poulsena. V drugem delu so bili Gradčani premočni, Roy pa je zaklenil vrata in spravljal domače napadalce v obup. Še enkrat pa mu je pomagala tudi vratnica, v 31. minuti jo je zadel Kyle Beacah.

Potem pa se je v zadnjem delu tehtnica prevesila na stran zeleno-belih in posredovati je moral tudi vratar Sebastian Dahm. Najbolj nevarno je bilo zanj ob strelih Gregorja Koblarja v 53. in Nika Pema v 56. minuti. Domači so še lovili končnico, zato je Jan tvegal in v zadnji minuti igral tudi brez vratarja, a spremembe izida ni bilo.
V podaljšku je bila igra še vedno razgibana, gola pa, tudi zaradi še dveh vratnic, ni bilo. Prvo za goste je zadel Žiga Pešut v 62., osmoljenec tekme pa je bil Beach, saj je skupno četrto vratnico in drugo svojo zadel v 67. minuti.

Dve točki, ki pa bosta Gradcu le malo pomagali v boju za končnico, so si nato domači zagotovili šele v za letos rekordno dolgem izvajanju kazenskih strelov. Potrebnih je bilo 14 serij, odločil pa je Philipp Pinter. Na drugi strani Miha Logar ni bil uspešen in tekme je bilo konec, s tem pa tudi prej že izjemno pičlih možnosti za preboj Olimpije v končnico, saj je tudi edini teoretično dosegljivi tekmec KAC zmagal in povečal naskok na 12 točk.



V sedmem krogu, zadnjem pred reprezentančno prekinitvijo, bodo Ljubljančani v nedeljo spet igrali v gosteh, čaka jih prav Celovec.

Graz - Telemach Olimpija 1:0 (0:0, 0:0, 0:0; 1:0)

Gradec - Dvorana Liebenau, gledalcev 1100, sodniki: Kincses (Madžarska), Nikolić (Avstrija, glavna), Nagy (Madžarska), Schauer (Avstrija). 
Strelci: Pinter (kazenski strel za Gradec).
Kazenske minute: Graz 2, Telemach Olimpija 4.

Vrstni red kvalifikacijske skupine: VSV Beljak 23, KAC Celovec 15, Innsbruck 11, Graz 10, Alba 8, Olimpija 3.

Članki iz rubrike