Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

bk
bk
0 29.04.2016 15:33:50

Nova liga IAHL: Obujanje alpske lige

Grega Wernig
Obeta se nova mednarodna liga IAHL.

Pred kratkim nam je o tej ideji že razlagal direktor lige EBEL Christian Feichtinger, a pred dvema tednoma je o morebitnem novonastalem tekmovanju, ki bi bil podružnična liga lige EBEL, povedal, da je še precej v povojih. Sicer tudi zdaj to tekmovanje še ni uradno potrjeno, toda kot kaže, se obeta nova alpska liga – IAHL (Inter Alps Hockey League). Ta bi v enem tekmovanju združila klube treh ali celo štirih držav, Avstrije, Italije, Slovenije in morebiti Hrvaške, ter prav zaradi tega spominja na nekdanjo močno alpsko ligo, v kateri so med letoma 1991 in 1999 igrali Avstrijci, Italijani in Slovenci.


Kot poročajo v Avstriji, naj bi v IAHL igrali vsi klubi, ki so preteklo leto moči merili v ligi INL, torej avstrijski Lustenau, Feldkirch, Bregenzerwald, Zell am See, Kapfenberg in Kitzbühel, slovenski Jesenice, Slavija in Celje, tem pa bi se pridružili klubi italijanske serie A Asiago, Cortina, Fassa, Gherdëina, Brunico, Renon in Vipiteno. Zanimanje so pokazali tudi drugi članski kolektivi Salzburga, celovškega KAC-a in Medveščaka. Najvišja številka klubov udeležencev naj bi bila 18, najnižja 12, zadnji rok za prijavo kluba pa naj bi postavili za 20. maj.

Če bo liga ustanovljena, se ji bodo morali klubi zavezati za vsaj tri leta, verjetno pa bo čez čas prišlo tudi do tega, da se bo zadnjeuvrščeni klub iz lige EBEL preselil v ligo IAHL in obratno oziroma da bodo potekale kvalifikacije za obstanek v eni ali napredovanje v drugi ligi.

Značke: jesenice, celje, ebel

Članki iz rubrike