Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 23.06.2016 18:53:57

Zmaji se dogovarjajo s Kristanom

Nikola Miljković
Potem ko je ljubljanski hokejski klub HDD Olimpija pred dnevi dobil dokončno potrditev, da bo še naprej tekmoval v ligi Ebel, so danes zeleno-beli na novinarski konferenci strnili zadnje dogodke in se ozrli naprej. Stvari niso rožnate, a se ne predajajo, je nekakšen moto vodilnih v klubu.

Predsednik Marko Popovič, vodja ekipe Jože Kovač (ki pravzaprav opravlja funkcijo športnega direktorja) ter trener Bojan Zajc so predstavili, kako želijo zeleno-beli počasi splezati iz brezna, kamor je zdrsnila hokejska zasedba iz Tivolija v zadnjih letih.

Predsednik Popovič je potrdil namige zadnjih dni, da se v klubu dogovarjajo z reprezentančnim vratarjem Robertom Kristanom. Ta si je sicer vzel nekaj dni za razmislek, tako kot dosedanji sokapetan Andrej Tavželj.

kovac
Nikola Miljković


JOŽE KOVAČ: KONČNA SESTAVA EKIPE ŠELE SEPTEMBRA
"Že takoj po koncu DP smo se dogovorili za nadaljevanje dela. Glede na željo Bojana, za katerega sva se z Markom zedinila, da mora imeti priložnost od začetka sezone, smo začeli snovati konkurenčno moštvo, ki bi tekmovalo v Ebel in osvojilo cilje doma, pokal in prvenstvo. Začrtali smo cilj, ki se nanaša na eno leto, tri in pet let. Ne glede na sponzorski denar bomo temeljili predvsem na mlajših igralcih slovenskega prostora. O točni sestavi ekipe pa bomo lahko govorili šele septembra," je svoje delo od konca prejšnje sezone opisal Kovač.

Če se bo Kristan odločil za sodelovanje, bodo imeli v klubu eno skrb manj oziroma za mesto vratarja ne bodo iskali tujca. Po besedah Kovača želijo s tujci za zdaj izpolniti le eno branilsko mesto, eno centrsko in eno krilno. Sicer pa nameravajo delovati kot nekakšna valilnica mladih slovenskih igralcev, ki si bodo želeli prek Tivolija pripraviti odskočišče za nadaljevanje kariere. V tej smeri je bila tudi sklenjena pogodba z mladim vratarjem Jakobom Raišpom.

Nova sezona na ledu se bo za tivolske zmaje začela 1. avgusta, načrtujejo pa precej pripravljalnih tekem, večina bo za zaprtimi vrati, nekaj turnirjev, v času, ko bo reprezentančna prekinitev zaradi olimpijskih kvalifikacij (konec avgusta in začetek septembra), pa bodo imeli preizkus za morebitne nove igralce.

Popovič je tudi izrazil obžalovanje, ker so se nekateri igralci odločili zamenjati klub (Miha Logar in Jure Sotlar sta odšla na Jesenice, Gregor Koblar v Francijo).

zajc
Nikola Miljković


BOJAN ZAJC: VSAK TRENER ŽELI VSAKO ZMAGATI
"Mi smo zgodbo zapeljali do konca, kot smo hoteli. Prišla je ponudba, da to nadaljujemo. Izziv je, dejstvo pa je, da situacija ni rožnata. Seveda, naš cilj je najprej sploh zbrati dobro ekipo, kakovostno, da bomo čim bolje odigrali prvenstvo. Težko bi govoril o številu zmag; vsak trener želi vsako zmagati, a najprej je treba sestaviti konkurenčno ekipo, šele potem lahko definiramo cilje," je o svoji vlogi povedal Bojan Zajc, ki je v prejšnji sezoni ob koncu prevzel funkcijo prvega trenerja, zdaj pa bo kot glavni trener z enoletno pogodbo sezono že začel.

Rdeča nit konference pa je bila finančna plat Olimpijine zgodbe. Pogodba s Telemachom se je iztekla, klub pa za zdaj ne načrtuje, da bi v ime moštva dodal še glavnega pokrovitelja. Proračun ekipe bo v prihajajoči sezoni sicer na približno isti ravni, okrog 800.000 evrov.

popovic
Nikola Miljković


MARKO POPOVIČ: NIMAMO VEČ POPRAVNEGA IZPITA
Predsednik Popovič je podrobno pojasnil dogajanje zadnjega meseca in pol in razkril, kakšne pogoje je postavilo vodstvo lige za nadaljnje sodelovanje. "Sodelovanje med Olimpijo in ligo Ebel je bilo vedno dobro, kontakti pa stalni. Mi smo bili ves čas v težavah, je pa prišlo do zahtev, ki so povsem upravičene: zahtevajo urejene klube, ki imajo zadeve pod kontrolo. Dali so nam pogoj, ki smo ga izpolnili. Treba pa bo narediti še veliko. Poslali smo jim več kot 80 dokumentov, zdaj imajo podroben vpogled. Na skupščini pravzaprav ni bilo dileme o glasovanju, ali Olimpija ostane ali ne, temveč bolj to, ali bomo zdržali."

"Sezono je finančno treba pokriti. Lani je bila popotnica težka. Letos zadeva zgleda bolje, a še ne spimo mirno," še dodaja Popovič in opozarja: "A če se bo kaj podobnega še dogajalo, verjetno nimamo več možnosti, nimamo popravnega izpita." Klub bo moral v prihodnje vodstvu lige mesečno tudi dokazovati svoje izpolnjevanje obveznosti do igralcev.

Članki iz rubrike