stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

hu
hu
0 25.07.2016 11:58:01

Še zadnja tuja okrepitev v Tivoliju

Hokejisti Olimpije so močnejši za še enega tujega igralca, napad zmajev je okrepil 186 cm visok in 86 kilogramov težak kanadski center Chris Langkow. Z moštvom iz Ljubljane je podpisal enoletno pogodbo.

Langkow je po besedah vodilnih v klubu zadnja tuja okrepitev, trener Bojan Zajc ima zdaj med 19 igralci, ki so že potrjeni za novo sezono, šest tujih hokejistov.

Tujci v Olimpiji za sezono 2016/17
- ameriški vratar Jeff Frazee
- kanadska branilca Sacha Guimond in Jonathan Harty
- napadalci, Šved Gilbert Gabor ter Kanadčana Raphael Bussieres in Chris Langkow



Chris Langkow je bratranec upokojenih NHL-ovcev Daymonda Langkowa in Scott Langkowa. Leta 2004 so ga na izboru mladinske lige WHL v svoje vrste izbrali pri ekipi Spokane Chiefs. Skupno je na 279 odigranih srečanjih v ligi WHL (tudi za Saskatoon Blades ter Everett Silvertips) dosegel 167 točk (57+110). Pred sezono 2010/11 se je Chris Langkow pridružil ECHL-ligašu Alaska Aces. Že v prvi članski sezoni se je veselil osvojitve Brabhamovega pokala za najboljšo ekipo rednega dela ter Kellyevega pokala za zmagovalca tekmovanja. Pri tem je tudi sam prispeval velik delež k naslovu prvaka ECHL. V končnici je bil, z osmimi doseženimi zadetki, prvi strelec moštva. Bil je tudi udeleženec all star tekme ECHL in bil izbran za najboljšega novinca meseca februarja. Ob tem je priložnost dobil tudi v višji ligi AHL, kjer je 8 srečanj odigral za Peoria Rivermen. Prihodnjo sezono je Chris Langkow pričel pri Bridgeport Sound Tigers v ligi AHL, preden se je nato vrnil nazaj k Alaski. V ligi ECHL je nato oblekel še dres ekip Reading Royals ter South Carolina Stingrays. V sezoni 2013/14 je bil iz Južne Karoline posojen k Bridgeport Sound Tigers. Z dobrimi predstavami si je hitro prislužil mesto v ligi AHL. Na preizkus so ga povabili tudi pri članu lige NHL, New York Islanders, a si mesta v moštvu ni uspel izboriti. Pred minulo sezono se je vrnil nazaj v ECHL, kjer je za Elmira Jackals odigral 69 tekem in dosegel 47 točk (13+34).

Ljubljančani se bodo zbrali čez teden dni - 1. avgusta bodo začeli z vadbo v Hali Tivoli. Za zdaj so znane štiri pripravljalne tekme:
- 26. 8. v gosteh pri članu novoustanovljene lige AHL v Zell am Seeju
- 30. 8. v gosteh pri MAC-u v Budimpešti
- 2. in 3. 9. bodo sodelovali na turnirju v Kapfenbergu, najprej bodo igrali z nemškim Landshutom, potem pa še s Cortino ali pa z domačo ekipo

Članki iz rubrike