Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 07.10.2016 22:47:02

Po najdaljši poti nič novega

www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v 7. krogu lige Ebel doživeli nov poraz. Bolzano je bil na domačem ledu boljši s 4:1 (0:0, 0:0, 4:1).

Hokejisti Olimpije so se odpravili na najdaljšo pot v ligi Ebel in na prvi postaji v Bolzanu doživeli nov poraz, že v soboto pa jih čaka še tekma z dna razpredelnice v Dornbirnu. 

Tekma v Bolzanu se je začela s silovitim pritiskom gostiteljev, ki pa mu je izvrstno kljuboval Olimpijin vratar Jeff Frazee. Ta se je dobro ogrel že po 100-odstotni priložnosti domačih v 2. minuti. Ljubljančani so svojo priložnost za vodstvo zapravili v 5. minuti, ko je Gal Koren po podaji Kristijana Čepona zgrešil cilj. V nadaljevanju je napade domačih ustavljal Frazee. 


V drugem delu je bila slika na igrišču podobna, v 28. minuti pa je 100-odstotno priložnost zapravil Anže Ropret, ki je po strelu Korena, prišel do ploščka, a zgrešil tako rekoč prazen gol. V 31. minuti je imel ob igralcu več a ledu, prvi izključitvi na tekmi, novo priložnost Koren.

Zadnji del se je začel s šokom za domače hokejiste in navijače, ko je podajo Raphaela Boussieresa Chris Langkow spremenil v vodstvo za Ljubljančane. A prednost ni trajala dolgo, saj so gostitelji potrebovali vsega dve minute, da so po golu Andrewa Yogana izid izenačili. Med 44. in 49. so hokejisti Bolzana imela na ledu kar štiri minute igralca več, a Frazee je obdržal izid izenačen.

Takrat je sledil bržkone ključni trenutek tekme, ko Koren ni izkoristil kazenskega strela. Domači so na nasprotni strani izpeljali lepo akcijo in Daniel Glira je poskrbel za vodstvo gostiteljev. V 53. minuti so gostitelji z igralcem več pobegnili na +2, v končnici, ko so Ljubljančani zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju, pa na visokih +3. 


Bolzano - Olimpija 4:1 (0:0, 0:0, 4:1)
Bolzano - Ledena dvorana. 2500 gledalcev. Sodniki: Nikolić, Stolz, Pardatscher, Schauer.
Strelci: 0:1 Langkow (Bussieres, Pešut, 41.), 1:1 Yogan (Frigo, Egger, 43.), 2:1 Glira (Reid, Frigo, 51.), 3:1 Insam (Kearney, Yogan, 53.), 4:1 Root (Melichercik, 60.).
Izključitve: Bolzano 4 minute, Olimpija 10.

Članki iz rubrike