Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 23.10.2016 20:41:31

Zdaj pa bo počasi dovolj

alesfevzer.com
Ljubljanski hokejisti so teden treh tekem končali z dvobojem z eno od ekip z vrha lestvice. Potem ko so v dvojnem sporedu s Celovčani ostali praznih rok tako doma kot v gosteh, so včeraj upali na presenečenje proti Bolzanu, a so bili brez pravih možnosti.



Južnotirolci so hitro postavili stvari na pričakovano mesto in tekmo rutinsko pripeljali do konca. Domači so večino možnosti, da bi dosegli ugoden izid proti južnotirolski zasedbi, ki je na lestvici četrta, zapravili že v uvodu. V prvih treh minutah je moral namreč vratar Jeff Frazee že dvakrat po plošček v mrežo. Zmaji so se sicer pozneje trudili, bili bolj enakovredni, a brez pravih nevarnih akcij v napadu tudi brez možnosti za gol priključka. Ob koncu tretjine niso izkoristili 44 sekund z dvema več na ledu, tik pred iztekom prvih 20 minut pa je z igralcem manj v prodor pobegnil Nik Pem, a zadel le vratnico.
Bolzano je v drugi tretjini brez večjih težav nadziral potek tekme. Domačim so sicer gostje prepustili pobudo, toda zeleno-beli si niso pripravili nevarnejših akcij. Šele na polovici so zapretili z igralcem več, priložnost pa je ostala neizkoriščena, pozneje je imel lepo priložnost Maks Selan, a je streljal natančno v vratarja Marcela Melichercika. Kazen za neučinkovitost je prišla pol minute pred odmorom, ko so gostje zadeli za 3:0 z natančnim strelom pod prečko.
Zadnji del ni spremenil razmerij na ledu. Domači so bili borbeni, iskali vsaj priložnost za častni gol, gostje pa dovolj trdni in trdi, da takšnih priložnosti niso dovoljevali. Prednost so nato še povečali, ko so izkoristili igralca več na ledu v 50. minuti, nato pa le še čakali na konec dvoboja.
Že danes bodo Ljubljančani igrali tekmo 13. kroga, njihov tekmec bo v Tivoliju predzadnje moštvo lige Ebel Dornbirn.


Olimpija - Bolzano 0:4  (0:2, 0:1, 0:1)
Ljubljana - Dvorana Tivoli. 500 gledalcev. Glavna sodnika: Babić, Nikolić. Linijska sodnika: Pardatscher, Soos.
Strelci: 0:1 Vallerand (Gander, Bernard, 2.), 0:2 Palmieri (Oleksuk, Kearney, 3.), 0:3 Insam (Vallerand, 40.), 0:4 Egger (Insam, Reid, 50., PP1).
Kazenske minute: Olimpija 10 (4, 0, 6), Bolzano 8 (4, 2, 2).
Streli na gol: Olimpija 31 (13, 8, 10), Bolzano 39 (13, 11, 15)

Značke: olimpija, bolzano

Članki iz rubrike