favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.11.2016 22:16:49

Drama po ljubljanskih načrtih: Olimpija na Madžarskem okusila slast zmage

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so si vsaj malce okrepili sila načeto samozavest.

Hokejisti Olimpije so v tekmi 19. kroga lige Ebel v gosteh po podaljšku premagali madžarski Fehervar s 6:5 (2:1, 2:2, 1:2; 1:0).

Ne prav rožnato stanje v klubu in nizanje porazov so stalnica ljubljanskega hokejskega kluba že nekaj časa. Ljubljančani so vseeno na zadnji domači tekmi proti Čehom pokazali spodbudno predstavo in bili blizu vsaj kakšni točki.

Novo priložnost za lov na točke so imeli danes, ko so gostovali pri starih znancih iz Szekeshehervarja. Tudi Fehervar ne blesti, vseeno pa so imeli Madžari pred začetkom dvoboja 12 točk več kot zmaji. A nazadnje so se veselili Slovenci, ki so dosegli četrto zmago v sezoni.

Hokejisti Olimpije so v popolni zasedbi odpotovali na derbi začelja. Po dokaj mirnem začetku brez velikih priložnosti je prvi udaril ljubljanski prvi napad. Po podaji Raphaela Boussierja je Žiga Pešut premagal domačega vratarja iz bližine. To je bil šok za domače navijače, ki pa so bili še bolj slabe volje tri minute pozneje, ko je bil iz bližine uspešen še Chris Langkow. To je bil alarm za domače, ki so do konca uvodne tretjine znižali, ko so imeli na ledu igralca več.

Ko so domači že v prvi minuti nadaljevanja izenačili, so bili prepričani, da je to začetek popolnega preobrata. A je Pešut v 24. minuti še enkrat izkoristil podajo Boussierja za novo vodstvo. Ljubljančani pa so imeli priložnost, da v nadaljevanju z igralcem več še povečajo prednost. Mreža domačih se takrat ni zatresla, je pa v 28. minuti mladi Miha Zajc po podaji Gala Korena dosegel drugi gol v ligi za novo vodstvo za dva.

Povratnik v Fehervar Istvan Sofron je nato na polovici tekme svoje moštvo pripeljal le na gol zaostanka. Do konca druge tretjine je imela Olimpija še nekaj priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene.



V zadnjem delu so se Madžari še drugič z igralcem več izenačili, še enkrat, tokrat sedem minut pred koncem, pa je odlično igro prvega napada kronal Langkow. Le minuto pozneje so gostje imeli z igralcem priložnost več pobegniti na +2, a so se domači ubranili, nato pa so slabe tri minute pred koncem še enkrat izenačili in redni del se je končal s 5:5.

Ljubljančane sta sicer pred tem čakali težki zadnji minuti zaradi izključitve Langkowa, vendar so se ubranili, to pa je že pomenilo novo točko. Za drugo pa je nato v zadnji minuti podaljška, ko je zadel za četrto zmago (tretjo po dodatnem delu igre), poskrbel Anže Ropret.

Naslednja tekma hokejiste Olimpije čaka v petek, ko bodo doma gostili Dunajčane.

FEHERVAR - OLIMPIJA 5:6 (1:2, 2:2, 2:1; 0:1)
Dvorana Gaborja Ocskaya, gledalcev 2600, sodniki: Siegel (Avstija), Zrnič (glavna), Rakovič (oba Slovenija), Soos (Madžarska).
Strelci: 0:1 Pešut (Bussieres, Langkow, 8.), 0:2 Langkow (Bussieres, 10.), 1:2 Manavian (Makowski, Koger, 18.), 2:2 Beauregard (Vas, 21.), 2:3 Pešut (Bussieres, Harty, 24.), 2:4 Zajc (Koren, Gabor, 28.), 3:4 Sofron (Sarauer, Koger, 32.), 4:4 Makowski (Sarauer, 48.), 4:5 Langkow (Harty, Bussieres, 52.), 5:5 Beauregard (Maylan, Owens, 58.), 5:6 Ropret (Harty, 65.).
Kazenske minute: Fehervar 4, Olimpija 6.

Značke: olimpija, liga-ebel

Članki iz rubrike