Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.11.2016 23:00:36

Dunajčani so se zadovoljili

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 20. kroga lige Ebel izgubili z dunajsko ekipo Vienna Capitals z 2:5 (0:2, 0:3, 2:0).

Ljubljanski hokejisti so v prejšnjem krogu prekinili serijo porazov in po podaljšku v gosteh premagali Fehervar. A v petkovem večeru je ljubljansko ekipo, ki je kljub točkama iz Szekesfehervarja prepričljivo na zadnjem mestu mednarodnega tekmovanja, čakala še precej zahtevnejša naloga, saj je v goste prišla druga ekipa lige. Dunajčani so za nameček v zadnjem krogu izgubili z Innsbruckom doma s 7:9 in so na ta način prišli v Tivoli še bolj lačni dokazovanja. Nazadnje so dosegli pričakovano zmago, domači pa so se v zadnjem delu z dvema zadetkoma izognili polomu.

Gostje so do vodstva prišli v 11. minuti, ko je domačega vratarja Jeffa Frazeeja po podaji Jonathana Ferlanda prvi premagal Jerry Pollastrone, le tri minute pozneje pa je bil celo ob igralcu manj uspešen Kelsey Tessier, ki je v samostojnem prodoru še drugič zatresel mrežo domačih.



V drugi tretjini so domači morali še trikrat pobirati plošček iz mreže. Vratarja Frazeeja so Dunajčani najprej premagali v razmaku dveh minut za 4:0, potem pa dodali še peti gol. Dunajčani so se zadovoljili z visoko prednostjo, ki jim je zagotovila novo zmago. V zadnjem delu se tako niso več naprezali, nekoliko bolj sproščen pristop pa so izkoristili zeleno-beli. Najprej je ob izenačenih močeh Sacha Guimond pospravil odbiti plošček v gol in poskrbel, da vratar David Kickertt ni več mogel računati na "shutout", tik pred koncem tekme pa so Ljubljančani izkoristili še igro z igralcem več in postavili končnih 2:5.

Olimpija - Vienna Capitals   2:5 (0:2, 0:3, 2:0)

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 300, sodniki: Kinces (Madžarska), Lemelin (glavna), Krausz, Seewald (vsi Avstrija).

Strelci: 0:1 Pollastrone (Ferland, 11.), 0:2 Tessier (14.), 0:3 Vause (Rotter, Nödl, 23.), 0:4 Pollastrone (Holzapfel, Ferland, 25.), 0:5 Grosslercher (Bauer, 35.), 1:5 Guimond (Zajc, Langkow, 55.), 2:5 Koren (Guimond, Bazevics, 60.).

Kazenske minute: Olimpija 15 + disc. kazen igre (Boussiers), Vienna Capitals 17.

Značke: olimpija, vienna

Članki iz rubrike