kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 01.12.2016 22:25:17

Pričakovan poraz

www.alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije, za nameček močno oslabljeni, so v Salzburgu pričakovano utrpeli nov poraz, Salzburg je slavil s 7:2.

Hokejisti Olimpije so se močno oslabljeni, brez deseterice hokejistov, podali na najtežje gostovanje k aktualnim prvakom v Salzburg, kjer so že osem let brez kakršnegakoli uspeha. 

Salzburg - Olimpija 7:2 (3:1, 1:1, 3:0)

Salzburg - Ledena dvorana, gledalcev 1980, sodniki: Nikolić, Trilar, Seewald, Zgonc.
* Strelci: 1:0 Raffl (Hughes, Olson, 5.), 2:0 Hughes (Viveiros, Olson, 11.), 3:0 Hughes (Flood, Viveiros, 14.), 3:1 Chvatal (20.), 4:1 Raffl (Raymond, Hughes, 26.), 4:2 Mušič (Batič, 27.), 5:2 Hughes (Olson, 49.), 6:2 Schiechl (Herburger, Kristler, 54.), 7:2 Rauchenwald (Raymond, 60.).
* Kazenske minute: Red Bull Salzburg 2, Olimpija 8 minut.

Ponovno je v gol moral mladi Tilen Spreitzer, ki pa se ni ustrašil težke in zahteven naloge in je po 42 obrambah v torek proti Dunaju doma, zdaj nanizal kar 47 obramb, a kljub temu ni mogel preprečiti poraza z 2:7.

Sicer so domači v peti minuti povedli z golom Thomasa Raffla, a bi že dve minuti kasneje lahko izenačil Gal Koren, vendar je bil domači vratar na mestu. Ob prvi prednosti z igralcem več, ob izključitvi Batiča, je nekdanji ljubljenec tivolskih tribun John Hughes z leve strani dosegel drugi gol za Salzburg.

Isti igralec je le tri minute kasneje prednost povišal na 3:0 in takrat je kazalo na hud polom Ljubljančanov. A se je pred koncem prvega dela zatresla tudi domača mreža, ko je Aljaž Chvatal ušel domači obrambi, v zadnjem trenutku ga je Bobby Raymond ustavljal s prekrškom in dosojen je bil kazenski strel, ki ga je mladi ljubljanski napadalec realiziral za znižanje izida.

Gol je Ljubljančanom dan energijo. Na začetku druge tretjine so bili podjetnejši, z večjo posestjo ploščka, toda niso uspeli doseči gola. V 26. minuti je to drugič uspelo Rafflu. Olimpija se je hitro znova približala na -2, ko je domačega vratarja z desne strani s strelom iz roke presenetil kapetan Aleš Mušič. Do konca druge tretjine je blestel vratar Spreitzer z nekaj res izvrstnimi obrambami.

V zadnjem delu, predvsem v zadnjih minutah, je Ljubljančanom zmanjkalo sape in domači so prišli še do ene zmage.

Olimpija bo naslednjo tekmo v ligi Ebel odigrala v soboto, ko bo gostila Innsbruck.

Značke: olimpija, salzburg

Članki iz rubrike