pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 07.12.2016 23:11:03

Nov poraz Olimpije v ligi EBEL

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 27. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Black Wings Linz z 2:4 (1:0, 1:3, 0:1).

Hokejisti ljubljanskega kluba so pred dvema tednoma z Linzem igrali v gosteh in takrat nekoliko presenetljivo dobili točko za neodločen izid po rednem delu. Takrat so bili zmaji v naletu, pred tem so premagali Gradec, pozneje pa še Beljak in Fehervar. A kratka serija uspehov se je končala s pričakovanima porazoma proti vodilnima Salzburgu in Dunaju, zmaji pa so po sobotni nesrečno izgubljeni tekmi z Innsbruckom danes spet gostili ekipo z vrha, ki je imela jasen status favorita.

A vsaj v prvem delu ga še ni upravičila. Domači vratar Jeff Frazee je imel sicer precej dela, ki pa ga je dobro opravljal, a je tudi Michael Ouzas na drugi strani moral pokazati svoje znanje. Ob strelih Sebastjana Hadžiča in Raphaela Bussieresa je bil uspešen, presenetil pa ga je kapetan Aleš Mušič, ki je v 17. minuti z desne strani že skorajda iz mrtvega kota ustrelil proti golu, plošček pa je po ne najboljšem vratarjevem posredovanju končal v mreži.

Domači so nato tekmecem dovolili, da so izenačili na podoben način: ko so imeli gostje igralca manj, so najprej pobegnili v protinapad, ob izteku kazni pa udarili še enkrat, ta napad pa je nato z zadetkom kronal Phillip Lukas. Ko so nato na hitro z igralcem več dosegli še en gol, je bilo videti, da so domači potopljeni. A jih je v igro še vrnil zadetek Gilberta Gaborja po lepem prodoru v 30. minuti, toda domači niso znali zadržati ugodnega izida, poceni prejeti zadetek pred koncem drugega dela jih je spet potisnil v zaostanek.

V zadnji tretjini so zmaji pritiskali in lovili gol za izenačenje. A jim ni šlo od rok, zapravili so nekaj lepih priložnosti, Ouzas se je nekajkrat moral zelo izkazati, a plošček nikakor ni hotel za njegov hrbet. Res je, da je tudi Frazee na drugi strani skrbel, da je bil izid do konca dvoboja tesen. Nazadnje, ko ga ni bilo več v golu, pa so gostje v zadnji minuti potrdili zmago s strelom na nebranjena vrata.


Po tej tekmi bodo imeli najzvestejši navijači v Tivoliju nekaj premora, saj zeleno-bele čakajo štiri zaporedna gostovanja: v nedeljo v Bolzanu, v ponedeljek v Dornbirnu, v petek v Gradcu in naslednjo nedeljo v Znojmu. Doma bodo spet igrali šele 20. decembra proti Celovcu.

Olimpija - Black Wings Linz 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 600, sodniki: Babić (Avstrija), Zrnič (glavna), Pagon (oba Slovenija), Soos (Madžarska).
* Strelci: 1:0 Mušič (Uduč, 17.), 1:1 Lukas (Altmann, DaSilva, 24.), 1:2 McLean (Dorion, D'Aversa, 27.), 2:2 Gabor (Koren, Selan, 31.), 2:3 Broda (Potulny, 37.), 2:4 Oberkopfler (Spannring, 60.).
* Kazenske minute: Olimpija 8, Black Wings Linz 6.

Značke: olimpija, linz

Članki iz rubrike