krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 18.12.2016 21:39:12

Ljubljančani klonili po podaljšku

Grega Wernig
Hokejisti Olimpije so v 32. krogu lige Ebel v gosteh po podaljšku izgubili z ekipo Orli Znojmo s 3:4 (0:0, 0:2, 3:1; 0:1).

Ljubljanski hokejisti so v tej sezoni enkrat že presenetili Čehe in jih na njihovem ledu premagali s 3:2, a je bilo težko pričakovati, da bodo podvig z zdaj že precej oslabljeno ekipo ponovili še enkrat.


Na začetku so domači sicer naredili napako in že v prvi minuti imeli izključitev, toda Olimpija tega, kot že tolikokrat v sezoni, ni izkoristila. Še več, orli bi lahko v 2. minuti povedli, toda prvič se je izkazal Jeff Frazee. Po razgibanem prvem delu in veliko strelih na obeh straneh so domači v drugem stopnjevali pritisk. Gostujoči trener Bojan Zajc je moral sredi tekme vzeti polminutni odmor, v 37. minuti pa je imela Olimpija priložnost v protinapadu, a so se Čehi pravočasno vrnili. Zatem pa so domači dobili krila in se v 21 sekundah veselili dveh golov, trdno vodstvo pa je domače navijače že prepričalo, da je to začetek potopa Olimpije.


A po dveh obrambah Frazeeja na začetku zadnjega dela - pred tem gostje spet niso izkoristili igralca več - so zmaji pripravili orlom pravi šok. Dosegli so namreč tri gole v 134 sekundah in povsem obrnili potek tekme. Začel je Žiga Pešut z zadetkom iz protinapada, nadaljeval pa 39 sekund pozneje Nik Pem, ko je potisnil odbiti plošček v mrežo. Zdaj so morali odmor vzeti domači, a ni pomagal, kajti dobili so še en gol in po zadetku Gala Korena je bilo na semaforju 2:3.


Žvižgi domačih navijačev in zaostanek za zadnjo ekipo v ligi so spodbudili domače, ki so začeli napadati z vseh strani. Gostje so zdržali do 56. minute, ko je Frazee tretjič klonil, zmago domačim pa je že v rednem delu preprečil z obrambo Janu Lattnerju sekundo pred koncem.

Gostje so tako imeli veliko točko za samozavest, kaj več pa so jim domači preprečili v podaljšku, ko so zagospodarili na ledu, Frazee pa je po 51. strelu na tekmi še enkrat klonil v 64. minuti. Po seriji štirih tekem na tujem se zmaji zdaj vračajo v Tivoli, torkova tekma s Celovčani pa bo imela pod Rožnikom tudi dobrodelen značaj.


Orli Znojmo – Olimpija 4:3 (0:0, 2:0, 1:3; 1:0)

Znojmo - Ledena dvorana. 2300 gledalcev. Sodniki: Babić (Avstrija), Trilar (Slovenija, glavna), Nagy (Madžarska), Zgonc (Slovenija).
Strelci: 1:0 Yellow Horn (Bartoš, Hughesman, 37.), 2:0 Tomaš (Pucher, Lattner, 38.), 2:1 Pešut (Gabor, Čepon, 47.), 2:2 Pem (Langkow, 48.), 2:3 Koren (Zajc, 49.), 3:3 Hughesman (Yellow Horn, Bartoš, 49.), 4:3 Sulak (64.).
Kazenske minute: Orli Znojmo 4, Olimpija 2.

Članki iz rubrike