krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

hu
hu
0 19.12.2016 15:31:58

Ljubljanski hokejisti pomagajo družinam v stiski

alesfevzer.com
Čeprav denarja nimajo na pretek, so se hokejisti Olimpije odločili za predpraznično novoletno akcijo in bodo eno zadnjih tekem v iztekajočem se letu zaznamovali z dobrodelnim projektom. Na torkovi preizkušnji lige Ebel s Celovčani bodo izkupiček od prodanih vstopnic namenili ZPM Moste Polje, ob tem pa bodo zbirali še nepokvarljivo otroško hrano.

Nekoč so v Tivoliju decembra pripravili Božičkovo tekmo, na kateri so ponudili zastonj vstop in obdarovali otroke. Zdaj so se odločili za nekoliko drugačno akcijo, cilj je pomagati tistim, ki nimajo, čeprav glede na kronično sušo v klubski blagajni tudi ledeni zmaji spadajo med tiste, ki nimajo prav veliko.

"To je odločitev kluba. Gre za neko spremembo in ker sami vidimo, kako je, če si odvisen od pomoči. Rekli smo si, da bomo eno tekmo namenili nekomu, ki si sam ne more privoščiti, zato je bila odločitev enostavna. Nekaj pokroviteljev je že kupilo karte in obljubilo pomoč, tako da je zadeva kar simpatično stekla," je projekt na današnji novinarski konferenci, ki je večinoma potekala v ljubljanski mestni hiši, predstavil predsednik kluba HDD Olimpija Marko Popovič.

Sodelovanje z mestom ne poteka le na finančni ravni - pri Olimpiji upajo, da bodo čim prej dobili svoj delež iz letnega mestnega programa športa - , ampak tudi na drugih. Del tega je bila zato tudi današnja predstavitev dobrodelnega projekta, saj so udeležence iz Tivolija do mestne hiše popeljali z novostjo Ljubljanskega potniškega prometa, električnim vlakcem Urbanom, v mestni hiši pa je nato tudi župan Zoran Janković podprl projekt in obljubil, da bo, če bo le utegnil, tudi sam prišel na torkovo tekmo.

"Mesto podpira ljubljanski šport in tudi hokej Olimpije. V okviru letnega programa športa smo pomoči deležni tudi mi, sodelujemo s podjetji v okviru mestne občine Ljubljana. Zato želimo nekaj temu mestu vrniti. Da ne gre samo zato, da igramo in pridemo 'pojamrat', ko kaj želimo, ampak da naredimo kaj dobrega," še pravi predsednik kluba.


Ob robu predstavitve projekta se seveda ni mogel izogniti niti aktualnemu dogajanju v klubu, zatrdil pa je, da se stvari premikajo na bolje in da bodo igralcem vsaj del zaostalih obveznosti lahko poravnali v kratkem.

"Zaradi dogodkov, ki jih je bilo težko načrtovati, smo prišli v neko finančno luknjo, prišli smo v težave z izplačilom plač. To smo zdaj uredili, januarja pričakujemo nekaj sponzorskih prilivov, tako da bi se zadeva morala normalizirati. Upam, da se bosta uresničila še dogovora z dvema sponzorjema. Če bo tako, bo sezona rešena, dosegli pa bodo tudi to, da bomo lahko začeli sezono načrtovati že januarja," je o tej temi dejal Popovič.

Izkupiček tekme bo namenjen Zvezi prijateljev mladine Moste Polje in njenemu projektu Volja vselej najde pot. Vodja Anita Ogulin se je zahvalila za podporo in izrazila zadovoljstvo, da so športniki, čeprav tudi sami v ne najbolj trdnem finančnem položaju, pripravljeni pomagati otrokom v stiski.

"Sredstva bodo namenjena družinam v stiski, ta projekt predstavlja celostno pomoč družinam v stiski. V decembru je še mnogo več potreb po pomoči, ljudje se na nas obračajo, ker jih otroci dobesedno silijo v to, da iščejo pot iz dolgotrajne stiske. Kar se tiče konkretnega projekta, pa so nas poklicali iz kluba, pa smo se dogovorili za ta projekt. Seveda mi je težko, ker gre za igralce, ki tudi sami nimajo ničesar. Predlagala sem, da bi pomagali tudi njim, pa so rekli, da ne, da gre tokrat za družine in otroke, ki se teh praznikov ne morejo veseliti, kot bi se otroci morali veseliti veselega decembra," je dejala Anita Ogulin.

Navijači bodo lahko, kot je poudaril nosilec projekta Matjaž Rozman, pomagali na dva načina: tako, da bodo kupili vstopnice in se jih bo pod Rožnikom zbralo čim več, pa tudi tako, da bodo prinesli nepokvarljivo otroško hrano, to bodo zbirali ob vhodih v dvorano Tivoli. Tekma s Celovčani se bo začela ob 18.15.

Članki iz rubrike