kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

sta
sta
0 28.12.2016 21:52:43

Niz brez zmage pa kar traja

Tim Ograjenšek
alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 36. kroga lige Ebel izgubili s češko ekipo Orli Znojmo z 1:4 (0:1, 0:1, 1:2).

Olimpija - Orli Znojmo 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

* Dvorana Tivoli, gledalcev 500, sodniki: Bulovec, Trilar (oba Slovenija, glavna), Kaspar, Kontschieder (oba Avstrija).

* Strelci: 0:1 Podešva (Lattner, 9.), 0:2 Csamango (Stehlik, Wronka, 30.), 1:2 Ograjenšek (Mušič, 42.), 1:3 Csamango (55.), 1:4 Bartoš (Yellow Horn, 58.).

* Kazenske minute: Olimpija 2, Orli Znojmo 8.

Ljubljanski hokejisti so nazadnje zmagali 27. novembra, ko so premagali beljaški VSV po podaljšku; pozneje so doživeli enajst porazov v nizu, vmes pa dobili le točko proti današnjim tekmecem iz Znojma na gostovanju sredi decembra. Danes pa so niz neuspehov podaljšali še za eno tekmo.

Ljubljanske (ne samo novoletne) želje so že dolgo usmerjene predvsem na preživetje, v klubu upajo, da bodo v novem letu rešili vsaj del finančnih težav, na ledu pa so občasni prebliski premalo za enakovreden boj z močnejšimi tekmeci.

Tudi današnji dvoboj je imel podoben scenarij; za zadnjo tekmo v koledarskem letu se je v Tivoliju zbralo toliko navijačev, kot je povprečje v sezoni, videli pa so najprej lepo, a neizkoriščeno priložnost Žige Pešuta, potem pa hiter lov zaostanka domačih, ki so kmalu že prejeli prvi gol.

Tudi v nadaljevanju je bilo več prometa pred vrati Jeffa Frazeeja kot pred češkimi in Patrikom Nechvatalom. Ta je moral dvakrat posredovati ob številčni prednosti zmajev ob izteku prvega dela, gola pa ni prejel, prav tako ne ob drugem ljubljanskem "power playu".

V začetku drugega dela je bil blizu zadetku Chris Langkow, a ni bil dovolj natančen, pozneje pa so domači še pritiskali ob izenačenih močeh na ledu, toda učinka ni bilo. Eno lepših priložnosti je imel

Pešut v 29. minuti, toda po samostojnem prodoru ni prišel do strela, ker mu je branilec tekmecev prej uspešno izbil plošček. Kazen je prišla hitro, že minuto pozneje so v polno zadeli Čehi in povišali prednost.

A vse še ni bilo izgubljeno; hiter zadetek Tima Ograjenška v zadnji tretjini je dal krila domačim, ki so iskali še drugi gol. Toda nalet ni trajal dolgo, poleg tega so zmaji tretji "power play" spet odigrali slabo v slogu celotne sezone. Še slabše pa naslednjega, ko so v 55. minuti celo z igralcem več dobili tretji gol. Čehi so nato s četrtim golom ob koncu tekme le še dokončali delo.

Leto 2016 se je za zeleno-bele tako končalo s porazom, 12. zaporednim.

Čeprav se leto izteka, bodo hokejisti v regionalnem tekmovanju še aktivni, zadnjo letošnjo tekmo bodo zmaji igrali v petek v Beljaku.

Značke: olimpija, orli

Članki iz rubrike