favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

hu
hu
0 15.01.2017 21:03:13

V drugi del brez točk

alesfevzer.com
Hokejisti v ligi Ebel so končali prvi del tekmovanja. Ekipe se bodo pred nadaljevanjem razdelile v dve skupini, v zgornjem delu bo šesterica odločala o čim boljših izhodiščih pred končnico, v spodnjem pa se bo šesterica, tudi z Olimpijo, borila za še dve mesti v izločilnih bojih.

Obe skupini sta bili dokončno določeni že krog pred koncem prvega dela; tekme zadnjega kroga so odločale le še o kakšni spremembi vrstnega reda in o morebitnih bonus točkah. V zgornjem delu so Vienna Capitals, Red Bull Salzburg, Black Wings Linz, Bolzano, Innsbruck in celovški KAC. Teh šest ekip bo v dvokrožnem sistemu, ta del tekmovanja se bo končal 21. februarja, odločalo o vrstnem redu in s tem o možnosti izbora tekmecev; prve tri ekipe bodo namreč lahko izbrale svoje četrtfinalne nasprotnike.
Bolj pomemben bo ta del lige za ekipe z mest od 7. do 12., kjer so po prvem delu beljaški VSV, Graz 99ers, Orli Znojmo, Dornbirn (ta si je prav v zadnjem krogu še priboril deseto mesto pred Madžari), Fehervar in Olimpija. Od te šesterice si bosta 21. februarja dva zagotovila končnico, za preostalo četverico se bo sezona lige Ebel takrat končala.
Najboljše ekipe zgornjega in spodnjega dela imajo nekoliko izboljšano izhodišče z bonus točkami; prvo in sedmo moštvo (Dunaj in Beljak) rednega dela bosta drugi del začeli s po šestimi dodatnimi točkami, drugo in osmo (Salzburg in Gradec) s po štirimi, tretje in deveto (Linz in Znojmo) s po dvema, četrto in deseto (Bolzano in Dornbirn) pa s po eno. Brez dodatnih točk drugi del začenjajo ekipe na mestih 5, 6, 11 in 12, tudi edini slovenski udeleženec lige Olimpija, ki je redni del končala na zadnjem mestu s 24 točkami.
Končnica se bo nato začela po končanem drugem delu, tekme na izpadanje se bodo začele 26. februarja, v vseh fazah izločilnega dela tekmovanja pa bodo igrali na štiri zmage. Prvak lige Ebel bo tako znan najpozneje 13. aprila.

Poraz v Linzu


Danes je bil po nekaj tekmah premora v vratih spet prvi vratar Jeff Frazee, ki je zbral kar 51 obramb in se spet izkazal, zadnji gol pa so gostje dobili na prazna vrata. Olimpija v zadnjem času igra morda celo najboljši hokej v sezoni, in čeprav so bili domači podjetnejši, so bili gostje disciplinirani in borbeni. Linz je lovil morebitno drugo mesto in se moral precej potruditi, da je prišel do zmage. V prvi tretjini golov ni bilo, Frazee je ustavil vseh 16 poskusov, tudi vse ob treh obdobjih domačih z igralcem več. V četrtem "power-playu" v 34. minuti so bili domači nato le uspešni. V začetku zadnjega dela je imela igralca več tudi Olimpija in imela dva nevarna poskusa, izenačenja pa ni bilo. V 49. minuti sta v razmaku petih sekund morala na klop dva Olimpijina hokejista, izkušeni Rick Scoefield pa je dosegel gol za 2:0, čeprav so domači več kot minuto in pol pletli mrežo okrog trojice Ljubljančanov. Po vrnitvi izključenega Boštjana Groznika pa je mladi Mark Čepon dosegel gol za priključek. Obetal se je zanimiv zaključek, gostje so iz vrat ob koncu potegnili Frazeeja, kar pa je Linz izkoristil za potrditev zmage.
Drugi del tekmovanja se bo začel v petek, 20. januarja, Ljubljančani pa bodo prvo tekmo igrali v gosteh v Beljaku.

Linz - Olimpija 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Linz - Ledena dvorana, gledalcev 4400, sodniki: Kellner, Sternat (glavna), Angerer Seewald (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Broda (Potulny, 34.), 2:0 Schofield (DaSilva, Hisey, 50.), 2:1 Čepon (Langkow, Pešut, 51.), 3:1 Schofield (DaSilva, Hisey, 60.).
Kazenske minute: Black Wings Linz 6, Olimpija 12.

Značke: olimpija, linz

Članki iz rubrike