Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
2 20.01.2017 22:16:05

Nov začetek, boljši časi? Hja … Olimpija v končnico z dosežkom za pozabo

alesfevzer.com
V hokejski ligi EBEL se je začela odločilna bitka za končnico, pri Olimpiji pa se očitno nič ni spremenilo na bolje.

Hokejisti Olimpije so v tekmi 1. kroga drugega dela lige Ebel izgubili z beljaško ekipo VSV z z 2:8 (0:4, 0:4, 2:0). Zmajem je (znova) uspel neslavni podvig, saj nihče v petek ni izgubil s tako visoko razliko ... 

Pred začetkom drugega dela lige Ebel so imeli Ljubljančani zelo težko nalogo, ki je po uvodnem visokem porazu postala skorajda nemogoča. Začetni zaostanek šestih točk za vodilnimi Beljačani se je namreč povečal na devet, naprej pa iz skupine šestih slabše uvrščenih ekip po rednem delu pa vodita le prvi mesti.

Ljubljančani, ki so sredi tedna kljub vse bolj črnim oblakom nad klubom izpod Rožnika še optimistično napovedovali boj v Beljaku, so doživeli hladen tuš. Domači so bili v režiji slovenskih reprezentantov Jana Urbasa (štirje goli) in Mihe Verliča (gol in dve podaji) tokrat preprosto toliko boljši, da so gostje šele ob koncu nekoliko ublažili visok poraz.

Že sam začetek tekme je bil takšen, kot ne sme biti; že v 35. sekundi je gostujoča ekipa igrala s preveč hokejisti in dobila kazen. V tretji minuto pa je, še vedno ob številčni prednosti, po grobi napaki gostov Urbas brez težav izkoristil darilo za prvi zadetek od štirih na poti k nazivu najboljšega igralca tekme.

V nadaljevanju sta simultanko z Olimpijino obrambo igrala prav Slovenca pri Beljaku, ki sta sleherno napako gostujoče obrambe znala izkoristit za doseganje zadetkov. Tudi vratar Jeff Frazee ni mogel storiti prav nič, kajti vsi goli so bili doseženi iz bližine.


Začetek druge tretjine je bil za spoznanje boljši, ampak le do polovice; domači so takrat s tremi goli v razmiku treh minut pobegnili na 7:0, maloštevilni ljubljanski navijači pa so se zbali, da se obeta potop.

Na srečo so domači v zadnjem delu stopili s plina in omogočili Sachi Guimondau in Aljažu Chvatalu, da sta se vpisala med strelce.

V nedeljo bodo zmaji v 2. krogu gostili češko ekipo Orli Znojmo, za ohranitev vsaj teoretičnih možnosti za preboj med prvi ekipi pa bo zmaga za zeleno-bele nujna.

VSV BELJAK - OLIMPIJA 8:2 (4:0, 4:0, 0:2)
Mestna dvorana, gledalcev 2600, sodniki: Lemelin (Avstrija), Stolc (Češka, glavna), Pardatscher, Verworner (oba Avstrija).
Strelci: 1:0 Urbas (Locke, Wehrs, 3.), 2:0 Schlacher (Johner, McGrath, 10.), 3:0 Urbas (Verlič, Locke, 12.), 4:0 Verlič (Ouellet-Blain, Locke, 16.),
5:0 Urbas (Bacher, Locke, 29.), 6:0 Urbas (Verlič, 32.), 7:0 McGrath (Latendresse, 32.), 8:0 Nageler (Kreuter, Bacher, 37.), 8:1 Guimond (Mušič, Pem, 52.), 8:2 Chvatal (Ulamec, Mušič, 53.).
Kazenske minute: VSV Beljak 8, Olimpija 2.

Članki iz rubrike