oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 24.08.2014 08:45:00

Prvi poraz Telemacha Olimpije

Arsen Perić
Na četrti pripravljalni tekmi zmaji z 1:3 izgubili z Utico Collegem.

Pred tednom, ko ne bodo niti enega treninga opravili v dvorani Tivoli, so hokejisti Telemacha Olimpije odigrali še eno pripravljalno tekmo.

Tradicionalna blejska poletna liga je letos padla v vodo, a vseeno so zmaji eno od pripravljalnih tekem odigrali na Bledu. Kot v sredo, so se v soboto pred manj kot sto navijači pomerili s severnoameriško študentsko ekipo Utica College.
Če so te na prvi tekmi v Tivoliju premagali s 6:3, pa so naši državni prvaki morali na četrtem preizkusu v pripravljalnem delu sezone prvič priznati premoč tekmeca. Ameriški študentje so bili boljši s 3:1, edini zadetek za Ljubljančane pa je dosegel napadalec Matt White, ki je 44. minuti izkoristil moža več na ledu ter znižal zaostanek na 1:2. Zadnji gol so dobili 20 sekund pred koncem rednega dela, ko je tekmec plošček poslal v nebranjeno mrežo, drugega pa celo, ko so imeli na ledu igralca več ter po le 37 sekundah igre v tretji tretjini.

Malo več časa sta na klopi za kaznovane tokrat presedela Igor Cvetek in Hunter Bishop (tudi kazen igre), ki sta malo vihtela tudi pesti.

Na tej tekmi je prvič zaigral tudi branilec Marvin Degon, k Olimpiji pa se je vrnil tudi Rok Leber. Slednji se je vrnil iz Rusije, kjer je do zdaj treniral z ekipo Penze (liga VHL), kjer pa ni bil zadovoljen s ponujenimi pogoji. Ali bo ostal v Ljubljani, se še ne ve.

V GORE IN NA MADŽARSKO
Četa Fabiana Dahlema bo večji del zadnjega avgustovskega tedna preživela na Madžarskem. V sredo Olimpija odhaja v Miskolci, kjer jih čakata novi tekmi z domačini in s poljskim Sanokom. V ponedeljek in torek pa zmaji ne bodo stopili na led (Tivoli so v celoti zasedli umetnostni drsalci), temveč se bodo skupaj za dva dni na "team building" odpravili v gore.


Postava Olimpije

Vratarja: Trelc, Sila; prva peterka: Šijan, Cvetek, Bishop, Mušič, White; druga peterka: Logar, Berlisk, Koblar, Pešut, Koren; tretja peterka: Groznik, Planko, Pance, Hočevar, Ropret; četrta peterka: Čepon, Degon, Snoj, Kalan, Pesjak; Sotlar, Zdešar, Uduč, Leber

Članki iz rubrike