evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 14.11.2014 09:35:31

Andrej Hebar: Namazali so naju z drekom

Grega Wernig
Zadnji, ki je z Olimpijo sklenil dogovor do konca sezone, je bil prejšnji teden Andrej Hebar. Z napadalcem smo tokrat govorili tako o njegovem trenutnem in kot tudi nekdanjem klubu.

Hebi je, ker se je vrnil domov, zelo zadovoljen. V še mlajši ekipi v primerjavi z lansko sezono bo v nadaljevanju sezone eden glavnih adutov Fabiana Dahlema, sam trenutno kritično govori o svoji formi. "S statusom sem zadovoljen, vem pa, da bi lahko dal od sebe še veliko več. Predvsem v power playu, upam, da nam bo v njem igra le stekla. Potrebujemo gole," je dejal 30-letni Ljubljančan, ki pravi tudi, da se to sezono pod Rožnikom dela bolj trdo: "Trener hoče prav vsak dan od vsakega videti maksimum. Če izgubimo, hoče, da se lahko pogledamo v ogledalo in si rečemo, naredili smo vse, kar je v naši moči. Hočemo, da ta trud vidijo tudi navijači, da vidijo, da tekem ne začenjamo z belo zastavo."

Če izgubimo, hoče, da se lahko pogledamo v ogledalo in si rečemo, naredili smo vse, kar je v naši moči. Hočemo, da ta trud vidijo tudi navijači, da vidijo, da tekem ne začenjamo z belo zastavo.

NIKOMUR NI VSEENO
Tri zmage v 16. tekmah so v slačilnico v zadnjih mesecih prinesle več razlogov za klavrno kot pa veselo ozračje, a naš sogovornik temu ni prikimal. "Zdi se mi, da se fantje dobro spopadajo s položajem. Četudi ekipi ne gre, četudi ni pravih rezultatov, je čutiti pozitivno energijo, fantje se ne predajajo. Nikomur seveda ni vseeno, da se izgublja," je zatrdil Hebar.

O drevišnji tekmi z Dornbirnom

"Enostavno ne pride v poštev nič drugega kot zmaga. Vse moči bomo usmerili v to, da zmagamo. Hočem, da se odlepimo od zadnjega mesta, in mislim, da si to zaslužimo, še posebej glede na prikazano na zadnjih treh tekmah pred reprezentančnim premorom. Zaslužimo si več kot zadnje mesto in mislim, da se nam bo prej ali slej uspelo uspelo odlepiti z dna lestvice."

TUDI V TRGOVINI NE PLAČAŠ
NASLEDNJI DAN

Pred selitvijo nazaj domov, je skupaj z branilcem Damjanom Dervaričem na Slovaškem doživel veliko razočaranje. Do zdaj se je na vprašanja o tem, kaj se je dogajalo v Zvolnu, vsakič vzdržal komentarja, včeraj pa je samo nam pojasnil vse: "Enostavno, gre za finančne težave. Ko sva z Damjanom 23. julija prišla v Zvolen, je bilo rečeno, da jih ne bo. Nekaj časa potrpiš, čakaš, a na koncu sem se odločil, da v tujini ne bom igral zastonj. Nihče ne dela zastonj. Tudi v trgovino ne greš, pa rečeš, bom plačal jutri. Težave so bile tudi s stanovanjem, saj klub ni plačal najemnine, lastnik pa se je obračal name. Sploh če si v tujini, to ne gre tako," je razočarano dejal in nadaljeval: "Do danes se ni še nič zgodilo, nadejam se, da bova prišla do denarja, ki so ga nama dolžni."

S tem, ko so zapisali, da je prišlo do disciplinskih prekrškov, so naju namazali z drekom in si tako zaščitili svoj hrbet.

Tudi sam je bil presenečen, da se je zgodba z Zvolnom tako končala. Lani, ko je sredi februarja zapustil zeleno-bele in se skupaj z Galom Korenom preselil v Zvolen, izkušnja ni bila tako slaba. "Sicer sva morala tudi takrat malo počakati na denar, a je bil ta izplačan tri tedne po sezoni. Letos sem se za Zvolen odločil, ker so mi ponudili dobro pogodbo, a na koncu sem se opekel," je dejal.

VSI SO VEDELI
Še bolj sta se opekla, ko sta z Dervaričem zapustila slovaški klub. Ob prekinitvi pogodbe slovenskih igralcev je Zvolen na svojo spletno stran zapisal, da so ju odslovili zaradi disciplinskih prekrškov. Hebar je tokrat razčistil tudi s to obtožbo. "S tem, ko so zapisali, da je prišlo do disciplinskih prekrškov, so naju namazali z drekom in si tako zaščitili svoj hrbet. Vsi ljudje v Zvolnu, navijači, mediji so vedeli, za kaj gre. Že takrat sem dobil klic slovaškega novinarja, a sem mu dejal, da do novembra o tem ne bom govoril, in nisem. Toda v vsakem primeru bi to stvar razčistil. Če bi pri mojih 30. letih naredil kaj narobe, bi to priznal. Ni mi težko priznati, če sem kaj naredil narobe. Dovolj sem že doživel v hokeju, da sem lahko o vsem iskren," je še pojasnil.

Če bi pri mojih 30. letih naredil kaj narobe, bi to priznal. Ni mi težko priznati, če sem naredil kaj narobe.

NAJ POVEJO, NE PA DA ZAVAJAJO
Z Andrejem smo se dotaknili glede na pretekla leta ne tako neverjetnega scenarija. Tudi pri Olimpiji smo vajeni, da se praktično vsako sezono pojavijo težave glede plačila obveznosti do igralcev. Če bi prišlo do tega, ali bi se odločil za enako potezo in bi zapustil tudi zmaje? "Nisem v celoti seznanjen s položajem, a fantje pravijo, da letos na tem področju ni težav," je dejal Andrej, a v nadaljevanju zatrdil: "Tega vsekakor ne odobravam, a je vseeno lažje, če si v takem primeru doma. Doma je lažje, malo potrpiš, se zamotiš z drugimi stvarmi, lažje je, kot če si brez denarja v tujini. Vsak dela, da dobi plačo, jaz pač igram hokej, to je moja služba, delam pošteno, delam tako, kot mi je naročeno, in za to pričakujem plačilo. Če se kakšen dan zamudi, ni težav, če se to vnaprej pove. Tudi če bi mi v Zvolnu dejali, da bo na ta datum denar na mojem računu, ne bi naredil tega, kar sem, ne pa da človeka zavajajo iz dneva v dan."

Galerija

Članki iz rubrike