evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 13.11.2015 20:06:03

Telemach Olimpija: Tribuna že povedala svoje

Arsen Perić
Po 12 dneh premora od lige EBEL je Telemach Olimpijo včeraj znova čakalo merjenje moči v tem narodno raznovrstnem tekmovanju. Pred premorom zaradi reprezentančnih akcij so zmaji proti Beljačanom prekinili niz desetih porazov, a na zmagoviti poti se niso dolgo zadržali.

Prvi je po premoru v Tivoli prišel Znojmo, ki se je na pravi pravcati matineji ob domači četi predstavil zgolj maloštevilnim ljubljanskim navijačem, tistim 500 najbolj zvestim, ki jih zunaj dvorane Tivoli nista zadržali niti zelo zgodnja ura začetka tekme niti gosta megla, ki je v veliki meri ohromila prestolnico in okolico.

M24_0196
Arsen Perić

Češko moštvo je letos enkrat že premagalo zmaje, ko so ti v Znojmu izgubili s kar 2:7 (do tretje tretjine je Olimpija vodila z 2:1), tudi v drugo so se Čehom vsi načrti izpolnili, a pot do treh točk ni bila lahka.
Čehi so bili boljši in so povsem zasluženo zmagali. Olimpija je sicer na prvi odmor kar presenetljivo odšla z vodstvom. Miha Logar je 15 sekund pred koncem prve tretjine z modre črte poskrbel, da je plošček po silovitem strelu pristal pod prečko vratarja Tima Nechvatala, a vodstva domači niso dolgo zadržali.

M24_0011
Arsen Perić

Druga tretjina je bila tradicionalno najslabša za domačo četo. Čehi so z dvema goloma v power playu – eden je bil zelo posrečen, saj ni nihče videl vertikalno letečega ploščka, drugi pa je bil plod sijajnega preigravanja –, hitro ustvarili realno sliko. Olimpija je v drugem delu prevečkrat sedla na kazensko klop, čeprav je bila lahko ponosna na uspešno 72-sekundno branjenje z dvema igralcema manj, Olivier Roy je imel polne roke dela, najbolj pa je domačo četo potrl gol le 11 sekund pred začetkom drugega odmora.

M24_0023
Arsen Perić

Takrat je prvič zadel Colton Yellow Horn, najboljši strelec lige EBEL ter tudi prvi zvezdnik petkovega obračuna, na katerem je sodeloval kar pri štirih golih. Nizkorasli Kanadčan je do zdaj dosegel kar 14 golov in še 15-krat podal, točno takega napadalca, pa četudi bi bil ta edini tujec, bi potrebovali v Ljubljani. Ti, ki zdaj nosijo zeleno-beli dres, se lahko še kako trudijo, a še naprej ostajajo brez učinka, ki bi ga morali kot tuje okrepitve prispevati.

Ob mladem Logarju se je izkazal še en branilec, David Planko, ki je s svojim prvim golom v sezoni v 49. minuti izid poravnal, pred njim je zadel še Gregor Koblar. A Čehi so preveč izkušeni, da bi jim lahko najslabše moštvo lige prišlo do živega, nasprotno. Dve minuti pred koncem tretje tretjine je imel Jure Sotlar s kazenskim strelom možnost poskrbeti za novo izenačenje, a so mladega napadalca tokrat izdali živci, plošček mu je ušel s palice, do strela sploh ni prišlo.

M24_0136
Arsen Perić

Kot smo zapisali, navijačev res ni bilo veliko, a tisti največji privrženci zelene čete so prvič v sezoni ob novem porazu vodstvu kluba dali vedeti, da prihaja čas za spremembe. V izdihljaju tekme so razvili transparent z napisom »Mr. Dahlem start winning or go home« (G. Dahlem, začnite zmagovati ali pa pojdite domov, op. p.), s katerim so poslali jasno sporočilo Fabianu Dahlemu. Da, nemški strateg se v Ljubljani glede na dosežke počuti veliko preveč sproščeno, kako tudi ne, saj ni videti, da bi ga tudi novi morebitni porazi odnesli s trenerskega stolčka.


TELEMACH OLIMPIJA - ZNOJMO 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)

Ljubljana – Dvorana Tivoli. 550 gledalcev. Glavna sodnika: Gebei (Madžarska) in Babić. Linijska sodnika: Ettlmayr in Hofstätter (vsi Avstrija).
Strelci: 1:0 Logar (Tavželj, Chaput, 20., PP1), 1:1 Lattner (Yellow Horn, Sedivy, 22., PP1), 1:2 Bartoš (Yellow Horn, Šulak, 25., PP1), 1:3 Yellow Horn (Bartoš, Sedivy, 40.), 2:3 Koblar (Hebar, Čepon, 42.), 3:3 Planko (Kaspitz, Ropret, 49.), 3:4 Yellow Horn (Štedlih, Šulak, 52.), 3:5 Rehuš (Lattner, Beroun, 59., EN).
Kazenske minute: Telemach Olimpija 10, Znojmo 12.

Olimpija: Roy, Trelc; Reinthaler, Logar, Pem, Kaspitz, Ropret; Tavželj, Planko, Hebar, Chaput, Koblar; Selan, Čepon, Hadžič, Hočevar, Koren; Groznik, Scholz, Kalan, Sotlar

V nedeljo v ligi EBEL
Pari 20. kroga: Bolzano – Innsbruck (16.00), Graz – Vienna (16.00), Alba 19 – Telemach Olimpija (17.30), Linz – Znojmo (17.30), Dornbirn – KAC Celovec (17.30), Salzburg – VSV Beljak (17.40)


Članki iz rubrike