zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 08.01.2016 14:33:24

Telemach Olimpija: Ostali so brez besed

Kolegi novinarji pri avstrijskem Kleine Zeitungu so v četrtkovi izdaji prostor, namenjen celovškemu KAC-u, pustili prazen. Pravijo, da so ostali brez besed.
Pred hokejisti lige EBEL je predzadnji tekmovalni konec tedna v rednem delu letošnje razširjene avstrijske lige. Moštva so še štiri tekme oziroma dva vikenda oddaljena od zaključka prvega dela sezone, potem se bo zgodba začela znova.

Da bo Telemach Olimpija igrala v spodnjem domu, je bilo jasno že po slabem mesecu sezone, praktično od vsega začetka so Ljubljančani prikovani na zadnje mesto, večino časa s takim zaostankom za prvim tekmecem, da so nanj, če malce karikiramo, gledali čez Hubblov vesoljski teleskop.

Zadnji slab mesec je četa trenerja Fabiana Dahlema pokazala nekaj več, zvrstila celo nekaj zmag, vendar še vedno ne dovolj, da bi se lahko začela malo poigravati z mislijo o neposredni uvrstitvi med najboljšo šesterico rednega dela, ki si bo naslednjo nedeljo vsaj zaradi tega lahko mela roke.

olimpija kac celovec gw
Grega Wernig

Če že zaostanek za tekmeci ter skromno število zmag nista dovolj zoprni dejstvi, s katerimi se morajo na Celovški 25 dnevno spoprijemati, so pred ključnim delom sezone najprej (že pred časom) izgubili nekaj koristnih igralcev, nato pa je sledil še hujši udarec v obliki številčnih poškodb, ki so se v slačilnici razširile kot kuga.

SOTLAR NARED
V tem tednu se je v moštvo vrnil le vratar Olivier Roy, čigar poškodovana rama še zdaleč ni stoodstotna. Lažje poškodbe ima tako in tako večina igralcev, a kot kaže, tudi na zadnjih štirih tekmah soigralci ne bodo mogli računati na pomoč Fabiana Scholza, Nika Pema, Rolanda Kaspitza, Luka Kalana in Davida Planka. Šele danes dopoldne je postalo jasno, da je tudi Jure Sotlar po bolezni že dovolj pri moči, da se bo vrnil na led, od tistih z daljšo odsotnostjo bi se lahko na ledu zeleno-beli četi pridružil le Boštjan Groznik.
Hud udarec je za ljubljansko barko sledil nato še v sredo zvečer, ko je liga EBEL sporočila, da ta konec tedna Olimpiji ne bo na voljo tudi eden od treh še zdravih branilcev Andrej Tavželj. V torek je tekmo zapustil že pred koncem prve tretjine, ko je z ramo onesposobil napadalca Graza, disciplinska komisija razširjenega avstrijskega tekmovanja pa ga je kaznovala s še dvema tekmama prepovedi.
Tava torej danes na predzadnjem gostovanju v rednem delu sezone ne bo nosil kapetanske črke C, koliko zmajev bo sploh odpotovalo v Celovec, včeraj ni vedel natančno niti nemški strateg.

DRUGI NAJBOGATEJŠI V VELIKI GODLJI
V Celovcu je Olimpija prvič v sezoni igrala pred slabim mesecem, ko so bili rdeči zmaji boljši s 6:3, a stvari so se na avstrijskem Koroškem od tistega časa korenito spremenile.

KAC Celovec ap
Arsen Perić

Na to so v sredini številki časnika z največjo naklado v tamkajšnjem okolju Kleine Zeitung opozorili tudi naši novinarski kolegi. Odločili so se, da prostor, namenjen članku o Celovčanih, preprosto pustijo prazen. Ker nimajo več besed za to, kar se v tem moštvu ali z njim dogaja. Dno je sodu izbil prav zadnji, torkov poraz, ko so na domačem ledu rdeči zmaji pred Salzburgom klonili s kar 0:7, eno tekmo prej pa so se z Dunaja vrnili s porazom 1:6.

Na tej prazni strani so v nadnaslovu izpostavili zgolj štiri dejstva, ki zadevajo Celovčane: da so na zadnjih 15 tekmah izgubili 11-krat; da so v tem času prišli do razlike v zadetkih –20; da so v treh letih zamenjali pet trenerjev ter da se vse to dogaja moštvu, ki ima drugi največji proračun v ligi EBEL. "Ostali smo brez besed" se je glasil izredno izpoveden naslov, ki je seveda izstopal na praznih straneh, dejanje športnega uredništva Kleine Zeitung pa je včeraj zaokrožilo tudi po spletu.

118-26-olimpija KAC gw
Grega Wernig

Kaj se dogaja pri Celovčanih, je res dobro vprašanje, saj so po tem, ko so večino sezone preživeli v okolici četrtega mesta, padli na osmo, kar pomeni, da so trenutno v povsem isti godlji – torej v skupini, v kateri se bodo borili za dve preostali mesti v končnici – kot Telemach Olimpija.

Še vedno pa lahko tudi Celovčani, zaradi katerih je trenutno zaskrbljena tudi njihova največja pokroviteljica, mecenka Heidi Horten, računajo, da še lahko napredujejo na šesto mesto.

Tudi po torkovem, 40. krogu namreč gneča na sredini lestvice ni postala nič kaj manjša. Moštva od tretjega (Znojmo) do sedmega (Bolzano) mesta na razpredelnici namreč ločita zgolj dve točki, vsak klub pa ima na voljo še 12 točk, kar vsekakor napoveduje boj do zadnje kaplje znoja, če ne celo krvi.

Članki iz rubrike