Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

bk
bk
0 11.04.2016 09:28:01

Salzburg korak od šestega pokala

red bull
Finale lige EBEL se počasi bliža koncu.

V zadnjih tednih je dogajanje v hokejskem svetu popestril tudi finale v ligi EBEL, kjer se za krono tega tekmovanja borita aktualni prvak Salzburg našega vratarja Luka Gračnarja ter češki Znojmo, ki se je to sezono prvič uvrstil v finale razširjenega avstrijskega prvenstva.


Po petih tekmah bolje kaže rdečim bikom, ki so včeraj do tretje zmage prišli na domačem ledu, v Salzburgu so zmagali s 4:2. Milijonarji iz Mozartovega mesta so tako prišli do dveh zaporednih zmag, v petek so namreč v Znojmu slavili s 6:2. Na tretji tekmi so sicer Čehi v gosteh pokazali, da so si zaslužili uvrstitev v veliki finale. Takrat so prišli do brejka, v gosteh so zmagali s kar 7:3. Na prvih dveh srečanjih sta ekipi drugače izkoristili prednost domačega terena; Salzburg je uvodni obračun dobil s 4:2, Znojmo drugega s 5:3.

Šesta tekma finala je na sporedu v torek na Češkem, kjer bi z zmago rdeči biki ubranili naslov prvaka. Od sezone 2003/04 so pokal osvojili petkrat (2007, 2008, 2010, 2011 in 2015). Luka Gračnar do zdaj v finalu ni branil niti minute.

Članki iz rubrike